Άλλες Παθήσεις

Μυστικά διατροφής για τη ρύθμιση της χοληστερόλης

της Ηλιάνας Ηλιοπούλου
02 Ιανουαρίου 2017
22800 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
sousami tahini

Photo source: www.bigstockphoto.com

Καλεσμένη στην νέα εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, «Η ζωή μου, η υγεία μου» στην ΕΡΤ, μας ζήτησαν να φέρουμε τα πάνω κάτω σε ότι έχει σχέση με τη χοληστερίνη! Έτσι κινηθήκαμε σε αυτή τη βάση και μιλήσαμε για τροφές με μηδενική χοληστερόλη ώστε να μην φοβάται ο κόσμος να τις εντάξει στη διατροφή του. 

Τροφές με μηδενική χοληστερόλη

  • τα όσπρια
  • τα φρούτα και τα λαχανικά
  • το ελαιόλαδο και οι ελιές
  • το σουσάμι με το ταχίνι

Η καθεμιά από αυτές, με διαφορετικό μηχανισμό, είτε τις αδιάλυτες φυτικές ίνες, είτε τις αντιοξειδωτικές ουσίες, είτε όλα μαζί, δρουν προστατευτικά στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Απομυθοποίηση του αυγού

Μιλήσαμε και απομυθοποιήσαμε το αυγό που για χρόνια αποτελούσε το κόκκινο πανί για τη χοληστερόλη και παράλληλα θίξαμε και τους υδατάνθρακες που συνήθως δε μας πάει το μυαλό όταν μιλάμε για χοληστερόλη! Όταν καλούμαστε να αντικαταστήσουμε λοιπόν τα «κακά» λιπαρά και δεν το κάνουμε με τα «καλά», αλλά στρεφόμαστε στους υδατάνθρακες, θα πρέπει να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα σάκχαρα και τα πρόσθετα και να προτιμάμε ξεκάθαρα πηγές ακατέργαστων υδατανθράκων όπως είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης, ή σύνθετων από τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια.

Ενημερωθείτε και οργανώστε σωστά τη στρατηγική σας λοιπόν για να μειώσετε επιτυχώς τα λιπίδια στο αίμα!

Ηλιάνα Ηλιοπούλου
Ηλιάνα Ηλιοπούλου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.