Πίτες

Γρήγορη πίτσα σε αραβική πίτα

Αγγελική Καλαμπόκα
2 λεπτά να διαβαστεί
syntagh gia pitsa me araviki pita
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε κάθε αραβική πίτα αλείφουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας.
  2. Καλύπτουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί FINAκαι απλώνουμε διάσπαρτα τα τοματίνια.
  3. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 15 λεπτά.
servings
Για 2 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες
  • 4-5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 250g κίτρινο τυρί FINA τριμμένο
  • 8-10 τοματίνια
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
491
25%
Λιπαρά
13.5g
19%
Κορεσμένα λιπαρά
9,0g
45%
Σάκχαρα
6,0g
7%
Φυτικές Ίνες
3,0g
13%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Τι θα λέγατε για πίτσα σήμερα;

Η παραπάνω συνταγή αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή επιλογή για σπιτική πίτσα στο λεπτό. Μείνετε μαζί μου για να δούμε τη διατροφική της αξία στο κείμενο που ακολουθεί.

Ποιος φτιάχνει ζύμη τώρα;

Μην ανησυχείτε, η πίτσα σας δε χρειάζεται ζύμη. Αντί γι’ αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραβική πίτα. Μάλιστα, πέραν από το χρόνο χρησιμοποιώντας αραβική πίτα πιθανόν να γλιτώσετε και θερμίδες καθώς η πίτες θα είναι πιθανόν πιο λεπτές από τη ζύμη που θα φτιάχνατε. Να θυμάστε, επιλέξτε αραβικές πίτες ολικής άλεσης καθώς περιέχουν περισσότερες φυτικές οι οποίες αυξάνουν τον κορεσμό.

Τι υλικά να προσθέσω;

Κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά για ασβέστιο & πρωτεΐνες

Βασικό υλικό της συνταγής είναι το κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά (10%). Το κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά (10%) αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών που συμβάλλουν στην αναδόμηση των ιστών, είναι απαραίτητες για το μυϊκό σας σύστημα και συμβάλλουν στην αύξηση του αισθήματος του κορεσμού, κάνοντας την πίτσα σας ακόμη πιο χορταστική.

Επίσης, η προσθήκη κίτρινου τυριού με χαμηλά λιπαρά (10%) θα καλύψει τις ανάγκες σας σε ασβέστιο, συμβάλλοντας έτσι στην καλή υγεία των οστών.

Σάλτσα τομάτας & τοματίνια για λυκοπένιο

Η σάλτσα τομάτας και τα τοματίνια εφοδιάζουν την πίτσα σας με αντιοξειδωτικά και πιο συγκεκριμένα με λυκοπένιο. Το λυκοπένιο λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς καθώς  προστατεύει από τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας. Επιπλέον έχει συσχετιστεί με προστασία έναντι του καρκίνου και κυρίως του καρκίνου του προστάτη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όταν το τρόφιμο που περιέχει το λυκοπένιο θερμανθεί, οι τομάτες στην περίπτωσή μας, η  απορρόφηση του λυκοπενίου από τον οργανισμό γίνεται καλύτερα.

Καλή απόλαυση!

Αγγελική Καλαμπόκα
Αγγελική Καλαμπόκα Food Blogger

Η Αγγελική Καλαμπόκα, για τους φίλους Κίκα, είναι το άτομο που πειραματίζεται, δοκιμάζει, μαγειρεύει και αποτυπώνει τις εμπειρίες του στο food blog CooKika.

Κωνσταντίνος Μπακόπουλος
Κωνσταντίνος Μπακόπουλος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ιδρυτής του κέντρου εργομετρικής αξιολόγησης & βελτίωσης αθλητικής απόδοσης NutriErgo. Παρέχει τις διαιτολογικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.