Συστάσεις Διατροφής

Ποια διατροφικά συστατικά θα σε προετοιμάσουν για το χειμώνα;

της Θεοδώρας Κατσαρού
09 Νοεμβρίου 2016
15789 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
gynaika me fthinopwrina fylla

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος και η προετοιμασία του οργανισμού για τον χειμώνα, ως προς τα διατροφικά συστατικά είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή ιώσεων, γρίπης, κρυολογήματος και γενικά αδυναμίας και κόπωσης. Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση των παραπάνω καταστάσεων μη ξεχνώντας πως η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη λύση. Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών του οργανισμού. Συνεπώς, είναι απαραίτητη, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών για την κάλυψη των βιταμινών και των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Η ενυδάτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά και ένας καλός συνδυασμός άσκησης (τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα). Η ξεκούραση επίσης είναι αναγκαία με επτά έως εννέα ώρες ύπνου ημερησίως για την ισχυροποίηση του οργανισμού.

Στο κουιζ που ακολουθεί θα ενημερωθείτε συγκεκριμένα για τα διατροφικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τον χειμώνα και μην ξεχνάτε «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας», Ιπποκράτης.

error messagebox
00:00

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Adrienne Youdim, Overview of Nutrition, The Merck Manuals. Online Medical Library

Lindsey Getz, Winter Nutrition — Healthy Eating Offers Good Protection During the Chilly Season, 2009,Today’s Dietitian,Vol. 11 No. 1 P. 48

Θεοδώρα Κατσαρού
Θεοδώρα Κατσαρού Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.