Συστάσεις Διατροφής

Γλυκά που ανεβάζουν τη χοληστερίνη

της Ηλιάνας Ηλιοπούλου
25 Σεπτεμβρίου 2015
19938 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Γλυκά που ανεβάζουν τη χοληστερίνη

Δεν θα ξεχάσω στο γύρισμα της συγκεκριμένης εκπομπής το άγχος του ζαχαροπλάστη που μας φιλοξένησε στον χώρο του, να μην πούμε κακά λόγια για τα γλυκά του και δεν έρχεται ο κόσμος να ψωνίζει! Μέχρι και κούτα με γλυκά μας είχε ετοιμάσει φεύγοντας! Όντως, άγχος αυτό, δεν είναι μόνο του ζαχαροπλάστη αλλά του κάθε ανθρώπου που του αρέσουν τα γλυκά και δεν θέλει να τα αποκλείσει από τη διατροφή του! Ανάμεσα σε αυτούς είμαστε και εμείς οι διαιτολόγοι, που προσπαθούμε να ενημερώνουμε το κοινό για το πώς μπορεί ένα γλυκό να αποτελέσει μια καλή επιλογή και να ενταχθεί στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου.

Με αυτόν ακριβώς τον στόχο μίλησα και εγώ στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, Όλα για την υγεία μου, εκείνο το Σάββατο. Μιλήσαμε για όλα εκείνα τα "ένοχα" συστατικά των γλυκών που μπορούν να μας ανεβάσουν τα λιπίδια στο αίμα και πώς μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλα, που δεν θα μας επιβαρύνουν, μετατρέποντας το γλυκό σε μια απόλαυση με λιγότερες τύψεις!


Διαβάστε επίσης: Χοληστερόλη: η καλή, η κακή και η... διατροφή [Δωρεάν EBOOK]


Εκπομπή: Όλα για την υγεία  Δημοσιογράφος: Δήμητρα Πασσά  Κανάλι: MEGA

  • Ηλιάνα Ηλιοπούλου
    Ηλιάνα Ηλιοπούλου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Ηλιοπούλου Ηλιάνα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc) στην κλινική διαιτολογία. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο δικό της γραφείο στο Περιστέρι παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε υγιείς αλλά και σε ασθενείς, ενώ παράλληλα συμμετέχει και σε διάφορες δράσεις ως συνεργάτης του Mednutrition.