Οικογένεια

«Μαμά δε μου αρέσει αυτό το φαγητό»

της Μαρκέλλας Συμεοπούλου & της Μέμας Λαμπροπούλου
01 Μαρτίου 2017
19473 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
mhtera me korh kai faghta

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το φαγητό δε θα πρέπει να αποτελεί σημείο διαμάχης, επομένως μπορείτε να το αφήσετε να φάει όσο αποφασίσει από αυτό που έχει, αλλά το επόμενο γεύμα που θα του προσφέρετε θα είναι το απόγευμα.

Πηγή: eutrofia.gr

Αν τυχαίνει να ακούτε συχνά αυτή τη φράση, περισσότερο συχνά από όσο θα έπρεπε, έφτασε η στιγμή να μάθετε τι να κάνετε. Οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι του Ευτροφία, μας εξηγούν γιατί δεν πρέπει να φτιάχνουμε διαφορετικό φαγητό για το πιο..επιλεκτικό παιδί!

Τι μήνυμα περνάει στο παιδί σας το να προετοιμάσετε δεύτερο φαγητό;

Καταρχάς, είναι σαν να του λέτε πως δεν υπάρχει λόγος να φάει αυτό που έχετε προετοιμάσει. Παράλληλα, δε του δίνετε τη δυνατότητα να μπει σε αυτή τη διαδικασία της δοκιμής! Δεδομένου μάλιστα πως τα παιδιά γίνονται πιο δύσκολα σε νέες γεύσεις καθώς μεγαλώνουν, είναι σαν να ενισχύετε λίγο αυτή τη συμπεριφορά.

Έτσι κυρίως για τους παραπάνω λόγους, δεν είναι καλή ιδέα να προσφέρετε και δεύτερο φαγητό. Όπως βέβαια το άρθρο τονίζει:

Και φυσικά μην ξεχνάτε να πειραματίζεστε με το φαγητό: μία νέα συνταγή, ένας νέος τρόπος παρουσίασης του πιάτου ακόμα και η συμβολή του παιδιού στην προετοιμασία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να αποδεχτεί περισσότερα τρόφιμα.

«Οι καλές συνήθειες χτίζονται από την παιδική ηλικία, μην το ξεχνάτε!», θέστε τα όριά σας εξ αρχής, γίνετε ευέλικτοι και μην το βάζετε κάτω!

Μαρκέλλα Συμεοπούλου
Μαρκέλλα Συμεοπούλου Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Λαμπροπούλου Μέμα
Λαμπροπούλου Μέμα Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., CISSN