Οικογένεια

O γάμος κάνει καλό στην υγεία;

της Ελίνας Τσιούλη
14 Μαΐου 2014
15489 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
tourta gamou me zeugari sthn korufh

O γάμος είναι ένας κοινωνικός θεσμός που οδηγεί στην ένωση δύο προσώπων με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας. Επίσης, μέσα από τον γάμο οι σύζυγοι επιδιώκουν την είσπραξη ικανοποίησης από τη συμβίωση και τη βίωση συζυγικής ευτυχίας. Ωστόσο, ο γάμος δεν αποτελεί μια κατάσταση που από μόνη της φέρνει την ευτυχία.Αφορά τη συνύπαρξη ατόμων που διαντιδρούν και αν η συνύπαρξη αυτή δεν είναι αρμονική, μπορεί εντέλει να βλάψει την ψυχική και σωματική υγεία των ατόμων.

Στο κουίζ που ακολουθεί, γίνεται αναφορά στις συμπεριφορές υγείας που επηρεάζει ο γάμος, με την κατάδειξη θετικής επίδρασης στη μείωση της χρήσης ουσιών και κατανάλωσης αλκοόλ και αρνητικής επίδρασης σε θέματα άσκησης και διατροφής. Τέλος, εξετάζεται η επίδραση του επιπέδου συζυγικής ικανοποίησης στην ψυχική υγεία, τη σωματική υγεία και στην εργασιακή απόδοση.

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Hammen, Constance (2005). "Stress and Depression". Annual Review of Clinical Psychology 1: 293–319.

Robles, Theodore F.; Slatcher, Richard B.; Trombello, Joseph M.; McGinn, Meghan M. (2014). "Marital quality and health: A meta-analytic review". Psychological Bulletin 140 (1): 140–87.

Kim, Hyoun K., and Patrick McKenry. "The Relationship Between Marriage and Psychological Well-Being. "Journal of Family Issues", vol. 23, no. 8, 2002, pp. 885-911.

Ελίνα Τσιούλη
Ελίνα Τσιούλη Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια M.Sc.