Κουζίνα

Γαστρονομικό ταξίδι στη Λευκάδα

24 Οκτωβρίου 2023
6060 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
gastronomiko taksidi lefkada

Η Λευκάδα ή Λεύκας, ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά του Ιονίου, δεν είναι μόνο γνωστή για τα εντυπωσιακά σμαραγδένια νερά της και τα γραφικά χωριά της, αλλά και για την πλούσια γαστρονομία της. Η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη και με το αμάξι οπότε εάν είστε λάτρης του καλού φαγητού, των αυθεντικών γεύσεων και της θέας σε μαγευτικές παραλίες, τότε η Λευκάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Εστιατόρια που αξίζει να επισκεφτείς

Ξεκινώντας από ένα υπέροχο εστιατόριο με πανέμορφη θέα της παραλίας «Κάθισμα» από υψόμετρο 520 μέτρων είναι το «Amente”. Το μενού είναι ένας συνδυασμός της διεθνής και της τοπικής κουζίνας περιλαμβάνοντας πιάτα όπως καλαμάρι σχάρας με τυροκαυτερή, χταπόδι σχάρας με μελάνι σουπιάς και σεβίτσε σε γάλα τίγρη με εσπεριδοειδή. Η λίστα με τα κρασιά η οποία συνοδεύει το γεύμα είναι αυστηρά επιλεγμένη και συνήθως στο εστιατόριο υπάρχει συνοδεία βιολιών ή σαξόφωνου που κάνουν την εμπειρία μοναδική.

Περπατώντας στη χώρα του νησιού, σε ένα στενό σοκάκι υπάρχει το εστιατόριο «Θυμάρι» το οποίο παρουσιάζει την ελληνική κουζίνα με ένα σύγχρονο τρόπο. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα φρέσκα ζυμαρικά με μοσχαρίσιο φιλέτο, το ταρτάρ μοσχαριού με λάδι τρούφας αλλά και τον αφρό πατάτας με αυγό ποσέ, λουκάνικο λευκάδας, τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου και σκόνη μαύρης τρούφας.

Μια βόλτα στο λιμάνι της Νικιάνας μπορεί να συνδυαστεί με ένα δείπνο στο εστιατόριο «Πόρτο Νικιάνια». Ένα κομψό και λιτό εστιατόριο πάνω στο λιμάνι με πρωτότυπες γεύσεις όπως μιλφέιλ σολωμού με τυρί κρέμα, αποδομημένη σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο, φέτα με cranberry, κρέμα σπανάκι και φυστίκι αιγίνης, αλλά το ταρτάρ παντζαριού με πράσινο μήλο, κρέμα κάσιους και κινόα.

Τέλος, μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το εστιατόριο «Ράχη», ιδανικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Ένα μαγαζί με λίγα τραπέζια, απίστευτη θέα και μοναδικές γεύσεις. Το εστιατόριο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Λευκάδας στο χωριό Εξάνθεια σε υψόμετρο περίπου 600 μετρών. Φρέσκα προϊόντα παρουσιάζονται σε ποιοτικά και νόστιμα πιάτα. Μετά το φαγητό μπορείς να απολαύσεις την θέα στις μαξιλάρες του Fly Me το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο.

Παραδοσιακά προϊόντα της Λευκάδας είναι

  • Λευκαδίτικη λαδόπιτα
  • Ροζολί, λικέρ με κίτρο, φρούτα και κανέλα
  • Σαλάμι και λουκάνικο Λευκάδας
  •  Φακή Εγκλουβής
  • Τοπικά κρασιά όπως το «Λευκαδίτικη Γη»

Το γαστρονομικό ταξίδι στη Λευκάδα είναι μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις και αρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Επισκεφτείτε αυτό το μαγικό νησί για να ανακαλύψετε την πλούσια γαστρονομία του και να απολαύσετε τις υπέροχες παραλίες του.

Θα απολαύσετε κάθε στιγμή του ταξιδιού σας στη Λευκάδα, και θα φύγετε με αναμνήσεις που θα σας συντροφεύουν για πάντα.

Παναγιώτα Κωνσταντίνου
Παναγιώτα Κωνσταντίνου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Παναγιώτα Κωνσταντίνου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στα Τρόφιμα, Διατροφή και Μικροβίωμα από το τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενώ κατέχει και επαγγελματική εξειδίκευση (Master Practitioner) στην διαχείριση διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας. Συνεργάζεται ως διατροφολόγος σε γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο κατ’οίκον όσο και online.