Διατροφή

Μπισκότο κάθε στιγμή

της Διονυσίας Βουτσά
19 Ιανουαρίου 2015
9723 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Μπισκότο κάθε στιγμή

Και εγένετο ...μπισκότο

Αν και το μπισκότο λέγεται ότι έχει τις ρίζες του στην Κίνα, στην Ελλάδα, το μπισκότο ήρθε το 1922, μετά την μικρασιαστική καταστροφή από την ελληνική οικογένεια Παπαδοπούλου που μετέφεραν την τέχνη τους από την Κωνσταντινούπολη. Τα μπισκότα, αλμυρά ή γλυκά, καταναλώνονται εξίσου ευχάριστα από παιδιά, ενήλικες, αλλά και ηλικιωμένους, ικανοποιώντας έτσι κάθε ηλικιακή ομάδα αλλά και γεύση καθώς σήμερα μπορεί κανείς να βρει διαφόρων ειδών μπισκότα, όπως γεμιστά με σοκολάτα, φτιαγμένα με πολλά δημητριακά ολικής άλεσης με πολύτιμες φυτικές ίνες, μπισκότα κανέλας, με επικάλυψη σοκολάτας, με σταφίδες, φρούτα ή ξηρούς καρπούς, ακόμη και μπισκότα χωρίς ζάχαρη.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Cooke L.J., Wardle J., Age and gender differences in children's food preferences, British Journal of Nutrition, 2005, 93; 741–746

Ivy J.L., Regulation of muscle glycogen repletion, muscle protein synthesis and repair following exercise, Journal of Sports Science and Medicine, 2004;3, 131-138

Ivy L.J., Katz A.L., Cutler C.L., Sherman W.M., Coyle E.F., Muscle glycogen synthesis after exercise: effect of time of carbohydrate ingestion, J. Appl. Physiol, 1988, 64:1480-1485

Mennella J.A., Beauchamp G.K., Understanding the origin of flavor preferences, Chem. Senses, 2005, 30;1, i242-i243

Pipes P., Trahms CM, Nutrition in Childhood. In: Worthington-Roberts BS and Williams SR (3rd ed) Nutrition throughout the life cycle, Mosby: McGraw-Hill, 1996:282

Functional Neurobiology of Aging, edited by Hof PR and Mobbs CV. San Diego, CA: Academic, 2001, p. 829–838

Τριχοπούλου Α., Πίνακες Σύνθεσης Τροφίμων και Ελληνικών φαγητών, 1992

Med Nutrition. Μερίδες, το μέγεθος μετράει. campaign 2011. Accessed: 19/02/2013 http://www.mednutrition.gr/efarmogh-merides-megethos-metraei

Διονυσία Βουτσά
Διονυσία Βουτσά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Brainfood