Δίαιτα

Έχετε μπει ποτέ στον πειρασμό μιας εξαντλητικής δίαιτας;

της Νεκταρίας Καρακώστα
17 Ιουνίου 2015
12774 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
maxairopirouna piato

Photo source: www.bigstockphoto.com

Νίνα Καρκατζούλη: Στην περίοδο της εφηβείας είχα βρει μια “εξαιρετικήεξαντλητική δίαιτα. Σε αυτήν τη δίαιτα έπρεπε να βράσεις λάχανο και να καταναλώνεις μόνο αυτό, δεν θυμάμαι για πόσες μέρες. Ξεκίνησα και εγώ, με αισιοδοξία για να χάσω άπειρα κιλά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Για καλή μου τύχη δεν άντεξα ούτε μισή μέρα.Τη θυμάμαι πολύ έντονα εκείνη την περίοδο διότι ήμουν αρκετά αγχωμένη με το σώμα μου. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ τις αλλαγές που έβλεπα σε διάφορα σημεία του σώματός μου, οπότε ο στόχος ήταν σχεδόν ανέφικτος. Πολλές φορές φέρνω στο μυαλό μου εικόνες από εκείνη την περίοδο, όταν τώρα συναντώ κοπέλες με παρόμοιο άγχος και ανυπομονησία όπως εγώ τότε.

Εύα Τσάκου: Όχι και δεν πιστεύω ότι θα μπω ποτέ. Δεν θα μπορούσα να τρώω ελάχιστες ποσότητες ή ακόμα και να βγάλω από τη διατροφή μου κάποια ομάδα τροφίμων. Είμαι άνθρωπος που πεινάω συνέχεια - μάλιστα αν περάσει η ώρα και δεν φάω με πιάνει κατευθείαν πονοκέφαλος! Ειδικά όταν ακούω από τους πελάτες στο γραφείο ότι στο παρελθόν έκαναν δίαιτες με σαλάτα μόνο ή ψητό σαλάτα κάθε μέρα ή με 5 φρούτα μόνο όλη μέρα θρηνώ για το κακόμοιρο το στομαχάκι τους και το παράπονο που θα είχε!

Σταυρούλα Τσατραφίλη: Στο παρελθόν και πριν σπουδάσω την επιστήμη της διαιτολογίας, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είχα αποπειραθεί να κάνω ολιγοήμερη (3ημερη) εξαντλητική δίαιτα. Ένα καλό στην προκειμένη περίπτωση ήταν ότι δεν ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε 1 μόνο φορά. Από τη στιγμή όμως που μπήκαν οι βάσεις της βιοχημείας και του μεταβολισμού, μέσα από τις σπουδές στο Χαροκόπειο, ουδέποτε ξαναπέρασε από το μυαλό μου κάτι τέτοιο και φυσικά δεν το έχω υποστηρίξει και προτείνει ποτέ.

Κωνσταντίνα Υφαντή: Βεβαίως! Στα φοιτητικά μου χρόνια. Έτρωγα από όλα σχεδόν, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες. Άντεξα για 1 μήνα. Δε θυμάμαι πόσα κιλά έχασα, θυμάμαι όμως ότι τα ξαναπήρα σε χρόνο dt! Αυτή ήταν λοιπόν η πρώτη και η μοναδική φορά που μπήκα στη διαδικασία να κάνω μια εξαντλητική δίαιτα.

Γράφουν οι:
Τσάκου Εύα, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Καρκατζούλη Νίνα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
Τσατραφίλη Σταυρούλα, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
Υφαντή Κωνσταντίνα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.