Lifestyle

Πώς να ψωνίσουμε σωστά από το σούπερ μάρκετ

15 Μαΐου 2015
14364 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πώς να ψωνίσουμε σωστά από το σούπερ μάρκετ

 

Όταν η Ανθή μου τηλεφώνησε για τη συνέντευξη και έχοντας διαβάσει το βιβλίο "Από το ράφι στο καρότσι-οδηγός διατροφής για το σούπερ μάρκετ" είπε απλά "Θέλω να με μάθεις πώς να επιλέγω σωστά τα τρόφιμα στο σούπερ-μάρκετ" - αυτό και έγινε. Συζητήσαμε για τη σημασία του να πάει κανείς προετοιμασμένος και έχοντας φτιάξει τη λίστα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, πώς να συμβουλεύεται μια διατροφική ετικέτα, γιατί να προσέχει τα κορεσμένα λιπαρά και το Νάτριο, γιατί να επιλέξει τα δημητριακά ολικής άλεσης με τα λιγότερα απλά σάκχαρα και τελικά ...τι σημαίνει πραγματικά "light"- μπορούμε να τα καταναλώνουμε χωρίς μέτρο;


Λίστα ΑγορώνΣυμπλήρωσε με θρεπτικές επιλογές το Shopping List σου [APP]


Στο βίντεο φαίνονται επίσης, καμβάδες από εκστρατείες ενημέρωσης του medNutrition όπως "Τα Μαθηματικά των θερμίδων", την καμπάνια για την εικόνα σώματος "Ας αφήσουμε τους τύπους" αλλά και ο καμβάς που δείχνιε τα οφέλη των σιταριού ολικής άλεσης από την καμπάνια "Δημητριακά: Το δώρο της Γης...στο πιάτο σας".

Συνοψίζοντας τις βασικότερες πληροφορίες, που ελπίζω να αρέσουν και σε εσάς, ευχηθήκαμε καλό καλοκαίρι! Καλό καλοκαίρι και σε εσάς με διατροφή χωρίς τύψεις και ενοχές αλλά μέτρο και ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα!

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη.

Ειρήνη Κύρα
Ειρήνη Κύρα Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

H Eιρήνη Κύρα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc. - MMedSci) στην παχυσαρκία και στη διαχείριση του βάρους. Τον περισσότερο επαγγελματικό της χρόνο καταλαμβάνουν οι διαιτολογικές της συνεδρίες στην περιοχή όπου μεγάλωσε, το Νέο Κόσμο, βοηθώντας εξατομικευμένα κάποιον να βελτιώσει τη διατροφή και το βάρος του.