Εκδηλώσεις

Γαστρονομικό φεστιβάλ πελοποννησιακών γεύσεων

11 Νοεμβρίου 2016
17436 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Γαστρονομικό φεστιβάλ πελοποννησιακών γεύσεων

7 περιφερειακές ενότητες έχει o Μοριάς, 7 πιάτα θα δοκιμάσουμε!

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 12.00-17.00 θα γίνει ένα γαστρονομικό happening με σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, οι οποίοι επίκειται να ετοιμάσουν και να σερβίρουν παραδοσιακές πελοποννησιακές συνταγές. Πρόκειται για εκδήλωση που γίνεται στα πλαίσια της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασιών και συνεργειών καθώς είναι η πρώτη φορά που τα επιμελητήρια του Μοριά ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Ένας επιπλέον σκοπός αυτής της νέας εποχής είναι το χτίσιμο μιας μεγάλης και ηθικής Πελοποννησιακής Γαστρονομίας εφάμιλλης με την ιστορία και τις δυνατότητες αυτού του τόπου.

Στο γαστρονομικό αυτό φεστιβάλ καταξιωμένοι Πελοποννήσιοι σεφ προτείνουν πιάτα της περιοχής τους, με τοπικά προϊόντα, με σεβασμό στην τοπική βιοποικιλότητα, στο καλάθι προϊόντων του Μοριά, στους παραγωγούς.

Με φαντασία και φροντίδα στη μάνα-γη οι σεφ χρησιμοποιούν πάνω από 25 παραδοσιακά προϊόντα του Μοριά για τα 7 πιάτα της Πελοποννήσου. Πιάτα που καλύπτουν μέρος της διατροφής των Πελοποννήσιων, αλλά και των επισκεπτών.

Την παρουσίαση αυτής της γευστικής εκδήλωσης θα κάνει η Ντόρα Παπαϊωάννου, δημοσιογράφος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.

Κοπιάστε!

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"