Λεξικό Διατροφής

Κεφίρ

13 Δεκεμβρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί

Γαλακτοκομικό προϊόν, το οποίο παρασκευάζεται μετά από ζύμωση της λακτόζης του γάλακτος από ζυμομύκητες, μια ομάδα βακτηρίων (κόκκοι κεφίρ) που συμβιώνουν με τον άνθρωπο. Μπορεί να παρασκευαστεί από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος, μετά από προσθήκη κόκκων κεφίρ. Υπάρχουν διάφορα μίγματα βακτηρίων στα οποία οφείλεται η διαφορετική γεύση και οσμή που έχουν μεταξύ τους τα προϊόντα κεφίρ. Η διατροφική του σύσταση διαφοροποιείται από τα κοινά γάλατα, καθώς έχει πολύ μικρότερη συγκέντρωση λακτόζης, με αποτέλεσμα να ενδείκνυται η κατανάλωσή του από άτομα με ευαισθησία ή/ και δυσανεξία στη λακτόζη, εφόσον αυτό είναι ανεκτό. Το κεφίρ, λόγω των βακτηρίων που περιέχει, αποτελεί ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν, το οποίο βελτιώνει τη μικροχλωρίδα του εντέρου και τη γαστρεντερική λειτουργία στο σύνολό της.

  • Ηρώ Γουνιτσιώτη
    Ηρώ Γουνιτσιώτη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

    Η Ηρώ Γουνιτσιώτη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Κλινική Διαβητολογία. Είναι συνεργάτης της Α' Προπαιδευτικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με ψυχίατρους και ψυχολόγους για την αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.