640
Λεξικό Διατροφής

Λεκιθίνη

17 Σεπτεμβρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί

Η λεκιθίνη αποτελεί ουσία που παράγεται στο ήπαρ από μόρια χολίνης, ενώ ανευρίσκεται και σε τροφίμα, όπως στον κρόκο αυγού, στο γάλα και σε προϊόντα σόγιας. Αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Λόγω των χημικών ιδιοτήτων της, έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στη βιομηχανία τροφίμων, ως γαλακτοματοποιητής, όσο και στη φαρμακευτική βιομηχανία, είτε για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, είτε ως σταθεροποιητικό μόριο φαρμακευτικών σκευασμάτων.

  • Ηρώ Γουνιτσιώτη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

    Η Ηρώ Γουνιτσιώτη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Κλινική Διαβητολογία. Είναι συνεργάτης της Α' Προπαιδευτικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με ψυχίατρους και ψυχολόγους για την αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.
×

×