Σαλάτες

Σαλάτα με αχλάδι και ρόδι

1 λεπτό να διαβαστεί
salata me axladi kai rodi
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε καλά το αχλάδι, αφαιρούμε την καρδιά του και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα βαζάκι (ιδανικά με καπάκι, για να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο) βάζουμε όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ και τα ανακατεύουμε χτυπώντας τα πολύ καλά. 
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα, αδειάζουμε το σπανάκι και την ρόκα. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες αχλαδιού, ύστερα τα κράνμπερις και τα σποράκια ροδιού, έπειτα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τέλος την τριμμένη φέτα.
  4. Περιχύνουμε με περίπου 4 κουταλιές σούπας από την βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε άμεσα.
servings
Για 3-4 άτομα
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 125 γρ. σαλάτα σπανάκι και ρόκα
  • 1 ώριμο αχλάδι
  • 3 κουτ.σούπας σποράκια ροδιού
  • 2 κουτ. σούπας αποξηραμένα κράνμπερις
  • 3 κουτ. σούπας καβουρδισμένα καρύδια
  • 70 γρ. τριμμένη φέτα

Για τη βινεγκρέτ

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι & πιπέρι
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
282
14.1%
Λιπαρά
22g
31.6%
Κορεσμένα λιπαρά
6g
29.7%
Σάκχαρα
4g
4.0%
Νάτριο
0.41g
17.2%
Φυτικές Ίνες
3g
0%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Ευαγγελία Αυγεράκη
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc.

Μια σαλάτα δεν μπορεί ποτέ να είναι βαρετή και αυτό γιατί μπορείτε πρακτικά να προσθέσετε οτιδήποτε υλικό μέσα στο μπολ με τα λαχανικά σας και αμέσως να μεταμορφωθεί σε κάτι καινούργιο.

Σπανάκι… έτρωγε και ο Popeye

Ο γνωστός μας ήρωας των κινουμένων σχεδίων έτρωγε σπανάκι για να αποκτήσει τη μαγική του δύναμη και από ότι φαίνεται έκανε πολύ καλά καθώς το σπανάκι είναι από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου και βιταμίνης Κ για το κτίσιμο γερών οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης αλλά και σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στο λαμπερό δέρμα και την καλή όραση.

Υπερτροφές για μια υπερ..σαλάτα

Το ρόδι και τα cranberries χαρακτηρίζονται ως υπερτροφές καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά, δρουν κατά της γήρανσης καθώς και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Προσθέτοντας τα στη σαλάτα σας αμέσως αναβαθμίζετε το πιάτο σας.

Πως θα μειώσω τις θερμίδες στη σαλάτα μου;

Για να μειώσετε τις θερμίδες στο μπολ με τη σαλάτα σας μπορείτε να επιλέξετε να βάλετε φέτα χαμηλή σε λιπαρά, με αυτό τον τρόπο μειώνεται τόσο τις θερμίδες που θα καταναλώσετε όσο και τα κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Ξεκινήστε λοιπόν το γεύμα σας με τη σαλάτα που σας προτείνουμε, η οποία θα σας χορτάσει και θα σας περιορίσει από το να φάτε μεγάλη μερίδα από το κύριο σας πιάτο!

Περιμένουμε τα σχόλια σας για τη συνταγή!

  • Αγγελική Καλαμπόκα

    Η Αγγελική Καλαμπόκα, για τους φίλους Κίκα, είναι το άτομο που πειραματίζεται, δοκιμάζει, μαγειρεύει και αποτυπώνει τις εμπειρίες του στο food blog CooKika.

  • Ευαγγελία Αυγεράκη
    Ευαγγελία Αυγεράκη Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Ευαγγελία Αυγεράκη είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή (M.Sc.). Εργάζεται στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες.

Σας ενδιαφέρει επίσης: