Ορεκτικά

Μπαγκέτα με ψητή γαλοπούλα

Αλέξης Επιθυμιάδης
1 λεπτό να διαβαστεί
bagketa-me-galopoyla-psiti
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τις μπαγκέτες κατά μήκος.
  2. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη ψητή γαλοπούλα που περίσσεψε από τα Χριστούγεννα για να γεμίσουμε τις μπαγκέτες.
  3. Απλώνουμε λίγη μουστάρδα σε κάθε μπαγκέτα και από πάνω βάζουμε λίγο τυρί.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας, λίγη επιπλέον μουστάρδα και τελειώνουμε με αρκετή μοτσαρέλα από πάνω.
  5. Τοποθετούμε τις μπαγκέτες με την ψητή γαλοπούλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η μπαγκέτα.
  6. Το ζεστό σάντουιτς με γαλοπούλα είναι έτοιμο και το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
servings
Για 2 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ

2 μικρές ατομικές μπαγκέτες

100 γρ μοτσαρέλα τριμμένη

4-6 κουταλάκια μουστάρδα

150-200 γρ στήθος ψητής γαλοπούλας

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
573
28,6%
Λιπαρά
16g
22,1%
Κορεσμένα λιπαρά
8g
40,0%
Σάκχαρα
0g
0,0%
Νάτριο
1.419g
59,1%
Φυτικές Ίνες
9g
38,5%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Βασιλική Γούργουλη
Βασιλική Γούργουλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η μπαγκέτα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είτε ως γρήγορο πρωινό είτε ως γεύμα την στιγμή που βρίσκεστε κάπου εκτός σπιτιού. Ετοιμάζεται γρήγορα, εύκολα και τρώγεται πολύ ευχάριστα.

Η διατροφική αξία της γαλοπούλας

Η γαλοπούλα που προτείνεται στην συνταγή μας, αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας σχετικά φτωχή σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Τα 100γρ στήθος γαλοπούλας αποδίδουν περίπου 150 θερμίδες και περιέχουν κατά 8% περισσότερη πρωτεΐνη σε σχέση με το στήθος  από κοτόπουλο. Ψητή είναι πολύ γευστική και αφού αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη είναι ένα από τα συστατικά της μπαγκέτας που υπόσχεται να μας κρατήσει για αρκετό διάστημα χορτάτους.

Γρήγορο γεύμα που διώχνει την πείνα μακριά

Εκτός από το κρέας της γαλοπούλας, η συνταγή περιέχει και τυρί μοτσαρέλα που αποτελεί επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών, όμως είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και αλάτι. Ένα άλλο συστατικό για γρήγορο αίσθημα κορεσμού είναι οι φυτικές ίνες που περιέχονται στο ψωμί της μπαγκέτας. Προτιμήστε την από αλεύρι ολικής αλέσεως καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν, ευνοούν την καλή λειτουργία του εντέρου και συμβάλλουν στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαφόρων παθήσεων όπως την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά.

Πώς μπορούμε να κάψουμε τις θερμίδες της μπαγκέτας;

Παρότι η μπαγκέτα αποτελεί μια αρκετά θρεπτική επιλογή είναι αδύνατο να παραβλέψει κανείς και τις θερμίδες που αποδίδει. Προσπαθήστε να διατηρείτε ένα φυσιολογικό βάρος, αυξάνοντας την φυσική σας δραστηριότητα. Για παράδειγμα ανεβείτε με τις σκάλες αντί με το ασανσέρ ή κατεβείτε από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα και περπατήστε. Μπορεί να σας φανεί δυσκολότερο στην αρχή, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος τακτικής γυμναστικής χωρίς να απαιτείται προγραμματισμός.

Τι βιταμίνες περιέχει;

Όσο αφορά τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, η μπαγκέτα με την ψητή γαλοπούλα αποτελεί στο σύνολό της, πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β οι οποίες συμβάλλουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου, των μαλλιών καθώς και του δέρματος. Επίσης περιέχει αρκετό ασβέστιο, απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για γερά κόκκαλα, (εξαιτίας του τυριού), ψευδάργυρο και σελήνιο (κυρίως εξαιτίας της γαλοπούλας) για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος.

Αλέξης Επιθυμιάδης
Αλέξης Επιθυμιάδης Food blogger

Ο Αλέξης Επιθυμίαδης είναι το πρόσωπο πίσω από το food blog Always Hungry. Η μεγάλη του αγάπη για το φαγητό και τις ξεχωριστές γεύσεις τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός διαφορετικού blog μαγειρικής με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αν θέλετε να βρείτε συνταγές που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε ή παραδοσιακές συνταγές με δημιουργική εκτέλεση, αρκεί να επισκεφτείτε το alwayshungry.gr.

Βασιλική Γούργουλη
Βασιλική Γούργουλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος