Γλυκά

Παγωτό σοκολάτα με μπανάνα

Ευτυχία Μαυραντζά
1 λεπτό να διαβαστεί
pagoto-sokolata-me-banana
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Η μόνη προεργασία που χρειάζεται είναι να καταψύξετε τις μπανάνες.
  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο blender και ανακατέψτε. Εάν χρειαστεί, κατά διαστήματα σταματήστε τη λειτουργία του blender, ανακατέψτε με ένα κουτάλι και συνεχίστε την ανάδευση. (Προσοχή: μην βάλετε το κουτάλι στο blender ενώ λειτουργεί).
  • Σερβίρετε σε ένα μπολ και απολαύστε.
servings
Για 1 μερίδα
cook
ΥΛΙΚΑ

1 μπανάνα παγωμένη

1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

1 κ.σ. ωμό κακάο

1/2 κ.γ. σκόνη βιολογικής βανίλιας

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
205
10.3%
Λιπαρά
1g
1.4%
Κορεσμένα λιπαρά
1g
5.0%
Σάκχαρα
4.7g
5.2%
Νάτριο
0.77g
32.1%
Φυτικές Ίνες
3.0g
14.2%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Ευαγγελία Μαλακού
Ευαγγελία Μαλακού Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Γίνεται ένα παγωτό να είναι νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό; H παραπάνω συνταγή  σου το αποδεικνύει, όπου με 4 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις ένα κρεμώδες και γευστικό παγωτό όπου μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές.

Γιατί να φτιάξεις το παγωτό σοκολάτα με μπανάνα;

  • Η υφή του και η γεύση του είναι πολύ παρόμοιες με αυτές ενός συνηθισμένου παγωτού
  • Περιέχει ελάχιστα σάκχαρα και χωρίς την προσθήκη γαλακτοκομικού ακόμα λιγότερα κορεσμένα λιπαρά
  • Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να καταναλώσεις ένα από τα συνιστώμενα φρούτα της ημέρας
  • Η διαδικασία να το φτιάξεις είναι τόσο εύκολη και γρήγορη ενώ θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά
  • Είναι ιδανικό για να προσφέρεις ένα υγιεινό επιδόρπιο τόσο στον ευατό σου όσο και στα παιδιά, στον σύντροφο ή στους φίλους σου.

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω;

Αν οι μπανάνες σας είναι ήδη κατεψυγμένες, τότε το παγωτό σοκολάτας μπανάνας γίνεται ακόμα πιο γρήγορα. Μπορείτε να διατηρήσετε τις μπανάνες σε ένα δοχείο στην κατάψυξη και να κάνετε το παγωτό σας για όσα άτομα θέλετε και όποτε θέλετε. Για όσους από εσάς θέλετε μια πιο γλυκιά γεύση φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τις πολύ ώριμες μπανάνες. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι αγαύης με σιρόπι σφενδάμου όπου το τελευταίο αποτελεί μια πιο φυσική γλυκαντική ουσία.

Με τι δραστηριότητα μπορώ να αστισταθμίσω τις θερμίδες του παγωτού;

Όπως μπορείς να δεις από την διατροφική ετικέτα παραπάνω, η μία μερίδα παγωτού ισοδυναμεί με 205 θερμίδες. Οι θερμίδες αυτές είναι όσες περίπου δαπανά ένας μέσος ενήλικας οπού το βάρος του κυμαίνεται γύρω στα 80 kg σε δουλειές του σπιτιού ελαφράς δυσκολίας όπως πχ το καθάρισμα για 1 ώρα. Ωστόσο μην ξεχνάς πως το γλυκό όταν καταναλώνεται με μέτρο, 1-2 φορές/εβδομάδα αποτελεί μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής.

Μην διστάσετε να μας πείτε την γνώμη σας για την συνταγή ή να μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες από το γλυκό σας.

Καλή απόλαυση!

Ευτυχία Μαυραντζά
Ευτυχία Μαυραντζά Food blogger

Η Ευτυχία είναι εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δασκάλα γιόγκα (RYT 200h). Είναι χορτοφάγος από το 2012. Ακολουθεί μια vegan-friendly διατροφή αποφεύγοντας προϊόντα ζωϊκής προέλευσης, επεξεργασμένες τροφές, κατεψυγμένα, καφέ, αλκοόλ και συσκευασμένες τροφές δίνοντας έμφαση στις ζωντανές εποχιακές φυσικές/φυτικές τροφές. Διατηρεί την ιστοσελίδα sweetbynature.gr μέσα από την οποία μοιράζεται τις συνταγές της με όλους όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν έναν απλό και φυσικό τρόπο ζωής & διατροφής.

Ευαγγελία Μαλακού
Ευαγγελία Μαλακού Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η Ευαγγελία Μαλακού είναι κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο τομέα της δημόσιας υγείας (MSc Nutrition, Physical Activity and Public Health) και διατηρεί αυτόνομο Διαιτολογικό Γραφείο στο Χαλάνδρι.