Συστάσεις Διατροφής

Θερμίδες ή Θρεπτικά συστατικά;

12 Απριλίου 2013
15009 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Θερμίδες ή Θρεπτικά συστατικά;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Ποια είναι η σωστή αναλογία;

Θα έχετε συνηθίσει να ακούτε από τους ειδικούς ότι οι τροφές που έχουν πολλές θερμίδες πρέπει να αποφεύγονται, ιδιαίτερα όταν κανείς ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα διατροφής, προκειμένου να χάσει βάρος. Τελικά υπάρχουν τροφές που να είναι πλούσιες σε θερμίδες και να κάνουν καλό στον οργανισμό και πώς πρέπει να τα καταναλώνουμε; Ποια είναι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά φτωχά σε θερμίδες; Κάθε πότε πρέπει να τα προτιμούμε;

Γεωργία Ίσαρη
Γεωργία Ίσαρη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Γεωργία Ίσαρη είναι απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη όπου δίνει τις διατροφικές συμβουλές της σε ασθενείς και σε ειδικές ομάδες ατόμων. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα της Ενδοκρινολογικής Μονάδας της Β' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής της Μονάδας Έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Ιατρείου Παχυσαρκίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».