640
Συστάσεις Διατροφής

Οδηγός χορτοφαγικής διατροφής

της Κυριακής Καλδαρίδου
12 Μαρτίου 2013
1 λεπτό να διαβαστεί
Οδηγός χορτοφαγικής διατροφής

Photo source: www.bigstockphoto.com

Οδηγός χορτοφαγικής διατροφής

Χορτοφάγος ορίζεται κάποιος, ο οποίος δε συμπεριλαμβάνει κρέας, πουλερικά, ψάρια, οστρακοειδή, θαλασσινά ή παραπροϊόντα όπως η ζελατίνη και τα ζωικά λίπη στη διατροφή του.Περιλαμβάνει δημητριακά, όσπρια, σπόρους, καρπούς, φρούτα και λαχανικά με ή χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών.

Ένας λακτο-ωο-φάγος καταναλώνει αυγά αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Όμως ένας λακτοφάγος, καταναλώνει γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά όχι αυγά. Οι αυστηροί χορτοφάγοι (vegans) δεν καταναλώνουν αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα και οποιοδήποτε άλλο παράγωγο κρέατος.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Messina V, Vesanto M, Mangels AR (2003). A new food guide for North American Vegeterians. Can Jour of Diet Prac and Reas, 64(2), 82-86.

Sebate J, Haddad EH and Whitten CG (1999). Vegetarian food guide pyramid: a conceptual framework. Am J Clin Nutr.70(3):615S-619S.

Venti CA & Johnston CS (2002). Modified Food Guide Pyramid for Lactovegetarians and Vegans. J. Nutr. 132: 1050–1054.

  • Κυριακή Καλδαρίδου
    Κυριακή Καλδαρίδου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2010. Στην πτυχιακή της μελέτη ασχολήθηκε με το Σακχαρώδη διαβήτη στα ηλικιωμένα άτομα. 

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.