Ψυχολογία

Γιατί ξεχνάμε;

04 Μαρτίου 2013
10305 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Γιατί ξεχνάμε;

Γίνεται αναφορά στους παράγοντες που επηρεάζουν τη μνημονική λειτουργία. Η έκπτωση της μνημονικής λειτουργίας είναι πολυπαραγοντικής αιτιολογίας. Η μνημονική ικανότητα ενισχύεται από την τήρηση της ιδανικής ρουτίνας 24ωρου, τη συστηματική άσκηση, από τη διατήρηση των επιπέδων του στρες σε μη παθολογικά επίπεδα, από τη συναισθηματική ισορροπία, την ισορροπημένη διατροφή, από τα ισορροπημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και από την αποφυγή της κατανάλωσης αλκοόλ.

Επομένως, η αναγκαιότητα ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής και η μέριμνα για την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία είναι βαρύνουσας σημασίας για τη διατήρηση καλής μνήμης.

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Dagnino-Subiabre A. (2013). Effects of chronic stress on the auditory system and fear learning: an evolutionary approach. Rev Neurosci

Ridley NJ, Draper B, Withall A. (2013). Alcohol-related dementia: an update of the evidence. Alzheimers Res Ther

Hammar A, Schmid M. (2013). Memory Performance in Patients with Major Depression: A 9-Month Follow-Up. Appl. Neuropsychol. Adult

  • Ελίνα Τσιούλη
    Ελίνα Τσιούλη Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια M.Sc.

    Η Ελίνα Τσιούλη είναι Ψυχολόγος του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στον “Έλεγχο του Στρες και την Προαγωγή της Υγείας” στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Εργάζεται ιδιωτικά και παρέχει ψυχολογικές υπηρεσίες στο ιδιωτικό γραφείο στο Κολωνάκι.