Fitness

Face Lifting χωρίς νυστέρι

του Αθανάσιου Χριστόπουλου
05 Απριλίου 2015
12621 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
polyFiber Lifting proswpo

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η χαλάρωση αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στην αισθητική του προσώπου. Γυναίκες και άντρες σε κάποια στιγμή της ζωής τους θα εμφανίσουν χαλάρωση στο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό η διόρθωση της χαλάρωσης αποτελεί μία από τις πιο συχνά ζητούμενες αισθητικές διαδικασίες. Συνήθως μετά την ηλικία των 40 αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της και καμιά φορά ακόμα και πριν από αυτήν την ηλικία.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη διόρθωση της χαλάρωσης στο πρόσωπο είναι το face lifting και δεν υπάρχει καμία διαδικασία που να μπορεί να συγκριθεί μαζί του σε αποτελεσματικότητα. Πρόκειται όμως για μια επεμβατική διαδικασία. Γι’ αυτό πολλά άτομα το αποφεύγουν, προσπαθώντας να βρουν λύση στο πρόβλημά τους με διάφορους, μη επεμβατικούς τρόπους.

Για τον λόγο αυτό έχουν προταθεί παρά πολλές μέθοδοι, οι οποίες διατείνονται ότι κάνουν σύσφιξη στο δέρμα του προσώπου. Πολλά διαφορετικά είδη μηχανημάτων, αισθητικών θεραπειών, ενέσιμων προϊόντων ή ακόμα και κρέμες υποστηρίζουν ότι κάνουν σύσφιξη στο πρόσωπο. Στην πράξη, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των μεθόδων δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και μόνο κάποιες λίγες από αυτές παρουσιάζουν ελάχιστα αποτελέσματα. Τα άτομα που μπαίνουν στην διαδικασία αυτή απογοητεύονται και μετά από λίγο καιρό δοκιμάζουν κάποια άλλη θεραπεία, από την οποία απογοητεύονται και πάλι. Η έρευνα παρόλα αυτά συνεχίζεται αρκετά έντονα σε αυτόν τον τομέα και νέες θεραπείες προτείνονται.

Νέα μέθοδος διόρθωσης χαλάρωσης προσώπου χωρίς νυστέρι

Μία νέα θεραπεία για τη διόρθωση της χαλάρωσης του προσώπου, η οποία δίνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, είναι η διόρθωση με ίνες πολυγαλακτικού, το καλούμενο ως PolyFiber Lifting. Το πολυγαλακτικό είναι ένα γνωστό και ευρύτατα χρησιμοποιημένο υλικό. Έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς ως ενέσιμο για τη βελτίωση του σχήματος του προσώπου.

Επίσης, χρησιμοποιείται ευρύτατα στην κατασκευή των απορροφήσιμων ραμμάτων. Για τους λόγους αυτούς είναι ένα πολύ δοκιμασμένο υλικό και έχει αποδείξει την ασφάλειά του.

Μηχανισμός δράσης

Ο τρόπος με τον οποίο δρουν έχει δύο μηχανισμούς δράσης:

 1. Δημιουργούν μία εσωτερική στήριξη στο δέρμα του προσώπου.
 2. Μετά την απορρόφησή τους δημιουργούνται στην περιοχή ίνες κολλαγόνου.

Η παραγωγή των ινών κολλαγόνου ενεργοποιείται από το πολυγαλακτικό. Στην πράξη, οι ίνες πολυγαλακτικού αντικαθίστανται με ίνες κολλαγόνου, οι οποίες δημιουργούν ακόμα καλύτερη στήριξη στο πρόσωπο.

Πλεονεκτήματα PolyFiber Lifting

 • Η τοποθέτηση των ινών είναι απλή.
 • Γίνεται στο χώρο του ιατρείου και δεν απαιτείται κλινική (μειώνοντας το κόστος).
 • Δεν απαιτείται καθόλου αναισθησία και συνήθως δεν χρησιμοποιείται ούτε καν τοπικό αναισθητικό.
 • Ο βαθμός ενόχλησης είναι μικρός έως μέτριος, όταν δεν υπάρχει καθόλου τοπικό αναισθητικό.
 • Η διαδικασία συνήθως διαρκεί συνήθως είκοσι λεπτά.
 • Το άτομο μπορεί να εμφανιστεί άμεσα στο περιβάλλον του.
 • Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και βελτιώνεται για 3 μήνες περίπου.
 • Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου ένα χρόνο.
 • Η διαδικασία μπορεί να ξαναγίνει.
 • Το κόστος είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με το κόστος του Face Lifting.

Πως γίνεται το PolyFiber Lifting;

Οι PolyFiber ίνες είναι τοποθετημένες μέσα σε λεπτές βελόνες. Ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί τις λεπτές βελόνες (μαζί με τις ίνες) κάτω από δέρμα σε κατάλληλες περιοχές του προσώπου. Κατόπιν, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί τη βελόνα, η οποία εξερχόμενη αφήνει την ίνα κάτω από το δέρμα.

Αποτέλεσμα PolyFiber Lifting

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, δηλαδή το άτομο βλέπει τη διαφορά στο πρόσωπό του εκείνη την στιγμή. Μετά από δύο έως τρεις μήνες το αποτέλεσμα αυτό βελτιώνεται, διότι εκτός από την αρχική στήριξη έχει αρχίσει και η παραγωγή κολλαγόνου.

Το άτομο που έχει κάνει τη διαδικασία PolyFiber Lifting μπορεί να εμφανιστεί άμεσα στο περιβάλλον του με χρήση λίγου make up. Συνήθως δεν χρειάζεται να αποκοπεί κανείς από τις δραστηριότητές του ούτε καν την ίδια ημέρα της εφαρμογής.

Το αποτέλεσμα διαρκεί για ένα χρόνο περίπου οπότε μπορεί κανείς να επαναλάβει την διαδικασία. Η διαδικασία λειτουργεί και ως πρόληψη ώστε να μην υπάρχει επιδείνωση της χαλάρωσης, διότι ως γνωστόν η διέγερση των ινοβλαστών και η παραγωγή κολλαγόνου καθυστερεί την εξέλιξη της χαλάρωσης.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η μέθοδος;

Οι περιοχές που μπορούν να βελτιωθούν με τη μέθοδο PolyFiber Lifting είναι:

 • οι παρειές (μάγουλα),
 • ο λαιμός,
 • τα ζυγωματικά,
 • οι ρυτίδες στο άνω και κάτω χείλος.

Συμπερασματικά

Όσο περνάει ο καιρός καινούργιες εφαρμογές προστίθενται, οι οποίες αφορούν και σε άλλα σημεία, όπως για παράδειγμα το μέτωπο.

Τα αποτελέσματα του PolyFiber Lifting, φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά ενός lifting, όμως η βελτίωση είναι ικανοποιητική, ιδίως σε σχέση με την απλότητα της διαδικασίας. Ο συνδυασμός της ευκολίας της διαδικασίας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας κάνει την καινούργια αυτή μέθοδο να αναπτύσσεται ταχέως. Τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε PolyFiber Lifting είναι διατεθειμένα να επαναλάβουν τη διαδικασία ακριβώς διότι έχουν ικανοποιηθεί από τα αποτελέσματα.

Αθανάσιος Χριστόπουλος
Αθανάσιος Χριστόπουλος Πλαστικός Χειρουργός