Δίαιτα

Πώς αντιδράτε αν πάρετε βάρος;

της Νεκταρίας Καρακώστα
29 Ιουλίου 2015
12993 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
gynaika krataei apogoiteymeni tin zygaria

Photo source: www.bigstockphoto.com

Νίνα Καρκατζούλη

Με ψυχραιμία. Χρησιμοποιώ σπάνια τη ζυγαριά ως μέσο παρακολούθησης. Όταν με στενέψουν τα ρούχα μου ή θα νιώσω κάποιο φούσκωμα, θα ζυγιστώ και θα κάνω μια λιπομέτρηση για να έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη σύσταση του σώματός μου. Μετά θα αναρωτηθώ τι μπορεί να άλλαξα στις διατροφικές μου συνήθειες ή στη φυσική μου δραστηριότητα το προηγούμενο διάστημα. Θα περάσουν σίγουρα 2 εβδομάδες μέχρι την επόμενη μέτρηση - μέχρι τότε θα έχω βρει τι έφταιξε και θα προσπαθώ να το αλλάξω.

Εύα Τσάκου

Την αλλαγή στο σωματικό βάρος την αντιλαμβάνομαι πάντα από τα ρούχα, καθώς δεν ανεβαίνω συχνά στη ζυγαριά. Εάν η αύξηση του βάρους είναι κάτι που δε με ενοχλεί ιδιαίτερα στα ρούχα, δε θα ασχοληθώ περισσότερο. Αν όμως αρχίσει το κουμπάκι στο παντελόνι και δυσανασχετεί και μου φωνάζει «βοήθεια», θα ανέβω στη ζυγαριά να δω τι έχει γίνει! Από κει και ύστερα σκέφτομαι τι διαφορετικό έχει γίνει το χρονικό διάστημα που πήρα βάρος, δηλαδή ερωτήσεις που αφορούν το ενεργειακό ισοζύγιο, όπως “έκανα λιγότερο συχνά γυμναστική”; “Υπήρχαν περισσότερα γλυκά”; “Αυξήθηκε η ποσότητα του φαγητού”; “Έτρωγα περισσότερες φορές εκτός σπιτιού”; Αυτές οι ερωτήσεις με βοηθούν να διορθώσω την προβληματική συμπεριφορά. Επειδή όμως δεν είμαι άνθρωπος των άμεσων αλλαγών, δίνω αρκετό χρόνο στον ευατό μου και κάνω μικρά βήματα.

Σταυρούλα Τσατραφίλη

Αυτή είναι μια αρκετά δύσκολη ερώτηση στη δική μου περίπτωση! Κι αυτό, γιατί μετά από 2 κοντινές σε απόσταση εγκυμοσύνες, μία πολύ απαιτητική καθημερινότητα, σε επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο, έλλειψη ύπνου, απουσία του χρόνου που αφιέρωνα στο παρελθόν σε φυσική δραστηριότητα, καθώς και κάποιες ορμονικές διαταραχές, δεν έχω επανέλθει στα κιλά που συνήθως διατηρούσα. Νομίζω ότι κάποια από τα παραπάνω θέματα βασανίζουν πολλές σύγχρονες νέες μαμάδες και τις κατανοώ απόλυτα, στηρίζοντάς τις σαν να ήμουνα εγώ. Ο χρυσός κανόνας, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες μέθοδοι και αν βγουν και όσο και αν εξελιχθεί η επιστήμη της διατροφής, έχει να κάνει με το ενεργειακό ισοζύγιο. Γι΄αυτό και ο προσωπικός μου στόχος, είναι να αυξήσω τη φυσική μου δραστηριότητα όσο μπορέσω περισσότερο.

Κωνσταντίνα Υφαντή

Η αλήθεια είναι ότι το βάρος μου τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά σταθερό. Ωστόσο, όταν αντιλαμβάνομαι είτε από τα ρούχα μου, είτε από τη ζυγαριά ότι έχω πάρει βάρος, οφείλω να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα. Σίγουρα η αύξηση του βάρους δεν μου είναι κάτι ευχάριστο. Αυτό που κάνω λοιπόν είναι να πάρω μια βαθιά ανάσα, να εντοπίσω τις αιτίες αυτής της αύξησης και να μπω στη διαδικασία να επιστρέψω στο κανονικό μου βάρος.

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.