Δίαιτα

Χάσιμο Βάρους – Είσαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι;

19 Ιουνίου 2009
11610 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
diatrofh gia apwleia varous to kalokairi

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το καλοκαίρι είναι εδώ – αλλά και η ανησυχία για τα καλοκαιρινά ρούχα εάν εφαρμόζουν καλά!

Σκέφτεστε να χάσετε μερικά κιλά;

Η στάση σας απέναντι στην απώλεια βάρους θα προκαθορίσει την επιτυχία ή αποτυχία σας έτσι, υποβάλετε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Έχω σκεφτεί τις διατροφικές μου συνήθειες αλλά και πόσο γυμνάζομαι και αναγνωρίζω τι πρέπει να αλλάξω;
  • Είμαι έτοιμος/η να κάνω μόνιμες αλλαγές σε αυτές τις συνήθεις για να είναι επιτυχημένη η προσπάθεια μου;
  • Νοιώθω άνετα με το να χάνω αργά και σταθερά (1/2 – 1kg /βδομάδα) ούτως ώστε να χάνω λίπος και όχι υγρά και επιπλέον να μην δημιουργήσω πρόβλημα υγείας στον εαυτό μου;
  • Μπορώ και θέλω να αυξήσω την ενεργητικότητα μου (άσκηση);
  • Μπορώ και θέλω να δεσμεύσω τον εαυτό μου για να οργανώσω και να προγραμματίσω το σωστό διαιτολόγιο και την άσκηση μου διαμέσου επαγγελματικής καθοδήγησης;

Αν απαντήσετε ναι, σημαίνει ότι έχετε την σωστή αντιμετώπιση για την διαδικασία απώλειας βάρους. Αναγνωρίζετε ότι οι συνήθειες σας πρέπει να είναι μακροχρόνιες για να διατηρήσετε την απώλεια βάρους.

Αν απαντήσετε περισσότερα όχι, τότε να σκεφτείτε ξανά γιατί θέλετε να χάσετε βάρους και να αναθεωρήσετε τους στόχους σας.

Αν αρχίζετε μια δίαιτα για απώλεια βάρους τότε, να θυμάστε τις λέξεις κλειδιά της υγιεινής διατροφής: Ποικιλία τροφών, Μετριασμένη κατανάλωση ποσοτήτων τροφών και Ισορροπημένη άσκηση – τουλάχιστο για τις πλείστες μέρες της βδομάδας.

Μαρίνα Πόγκα
Μαρίνα Πόγκα Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Η Μαρίνα Πόγκα είναι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος  απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2001) καθώς και  απόφοιτη  του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Αθηνών (1997).  Από το 2003 παρέχει τις υπηρεσίες της στο προσωπικό διαιτολογικό της γραφείο στην Ελευσίνα αλλά και εξ αποστάσεως (online) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.