Ζυμαρικά

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια

Γιάννης Λουκάκος
1 λεπτό να διαβαστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, κι όταν αυτό μυρίσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Κρυώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα.
  5. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
  6. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Για τα σπαγγέτι: Βράζουμε τα ζυμαρικά.
  8. Βάζουμε τη σάλτσα τομάτας σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη, ώστε να χωρέσουν μετά και τα σπαγγέτι.
  9. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
  10. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, τα σπαγγέτι, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
  11. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια.
servings
Για 8 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ

Για τα σπαγγέτι

500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
800 γρ. σάλτσα ντομάτας
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα

35 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
7 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
2 γρ. ρίγανη
10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
2 αυγά
7 γρ. αλάτι
300 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
350 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Mια μερίδα 400g περιέχει:
Θερμίδεςkcal
841
42%
Λιπαρά
33,3g
48%
Κορεσμένα λιπαρά
10,5g
53%
Σάκχαρα
0,1g
0%
Νάτριο
2,1g
88%
Φυτικές Ίνες
0,6g
3%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Αναστασία Κόκκαλη
Αναστασία Κόκκαλη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Είναι ένα πιάτο όπου συνδυάζονται οι σύνθετοι υδατάνθρακες με τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που το καθιστά πλήρες και ισορροπημένο. Τα ζυμαρικά προσδίδουν ενέργεια μέσω των υδατανθράκων αλλά και πολλές φυτικές ίνες, βοηθώντας στον κορεσμό αλλά και στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Στη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε κιμά από βρασμένες γαρίδες ή από ποικιλία βραστών/ψητών λαχανικών ή από σόγια. Αντικαθιστώντας το κρέας με άλλα τρόφιμα εξίσου θρεπτικά και πλούσια σε πρωτεΐνη, μειώνουμε πολύ την πρόσληψη λιπαρών και ιδιαίτερα κορεσμένων τα οποία ευθύνονται για χρόνια νοσήματα και αύξηση παχυσαρκίας. Επίσης, σερβίροντας ψάρι με αυτό τον τρόπο αποτελεί εξαιρετική ιδέα για όσους δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τη γεύση του ή ακόμη και για τα παιδιά τα οποία δεν αγαπούν τα θαλασσινά. Κατάλληλο για χορτοφάγους, αλλά και για όσους αθλούνται εντατικά.

Δοκιμάστε αυτό το πιάτο και περιμένουμε να μας πείτε την άποψή σας για το πώς σας φάνηκε η συνταγή.

  • Γιάννης Λουκάκος
    Γιάννης Λουκάκος Σεφ

    O Γιάννης Λουκάκος είναι διάσημος, βραβευμένος chef, με πολυετή τηλεοπτική παρουσία ('Master Chef', 'Junior Master Chef', 'Dr Cook'), το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι («Ψωμί και αλάτι»), αλλά και τον δικό του χώρο σεμιναρίων μαγειρικής (TheSeminarProject). Από το καλοκαίρι του 2014 έχει την επιμέλεια λειτουργίας και του εστιατορίου «Ραμπαγάς» στη Σίφνο.

    Έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής, το «Ψωμί & Αλάτι – Τhe Cookbook» (βραβείο Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς), και το «Chef από την αρχή», που απευθύνεται σε αρχάριους μάγειρες όλων των ηλικιών.

  • Αναστασία Κόκκαλη
    Αναστασία Κόκκαλη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.