Ορεκτικά

Τορτίγιες με πατάτες και φρέσκο κρεμμύδι

Γιάννης Λουκάκος
1 λεπτό να διαβαστεί
Τορτίγιες με πατάτες και φρέσκο κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σ' ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε προσεκτικά τις πατάτες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Αφού οι πατάτες μαλακώσουν, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  4. Σ' ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Σουρώνουμε το περίσσιο λάδι από τις πατάτες και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι μ' ένα καπάκι.
  8. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, 5 ως 10 λεπτά περίπου.
  9. Εναλλακτικά, αφού προσθέσουμε τα αυγά στις πατάτες, μπορούμε να τοποθετήσουμε το τηγάνι στο φούρνο και να τελειώσουμε εκεί το μαγείρεμά τους.
servings
Για 6 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ

80 γρ. ελαιόλαδο
450 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρά καρέ
8 αυγά
200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
αλάτι
πιπέρι

Mια μερίδα 120g περιέχει:
Θερμίδεςkcal
642.5
32%
Λιπαρά
47.7g
68%
Κορεσμένα λιπαρά
11g
55%
Σάκχαρα
0g
0%
Νάτριο
0.7g
28%
Φυτικές Ίνες
2.7g
11%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Δήμητρα Μπαλάσκα
Δήμητρα Μπαλάσκα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Το συγκεκριμένο πιάτο εκτός από την εύκολη προετοιμασία του αποτελεί και ένα πολύ θρεπτικό γεύμα. Περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που θα πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά, δηλαδή υδατάνθρακες (που προέρχονται από την πατάτα και το κρεμμύδι), πρωτεΐνες (που προέρχονται από τα αυγά) και λίπη (που προέρχονται από το ελαιόλαδο). Ο συνδυασμός αυτών των θρεπτικών συστατικών βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου. Επίσης, τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή πρωτεΐνη που μπορεί να αφομοιωθεί και να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των λειτουργιών του οργανισμού.

Η συνταγή αυτή είναι πλούσια σε ρετινόλη (βιτ Α), ριβοφλαβίνη (βιτ Β2), φυλλικό οξύ (βιτ Β9), α-τοκοφερόλη (βιτ Ε), βιταμίνη C, βιταμίνη D, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο, σελήνιο κ.ά. Όπως είναι φανερό, πρόκειται για ένα εξαιρετικής πηγής μίκρο- και μάκρο- θρεπτικών συστατικών γεύμα, εύκολο στη παρασκευή του, αλλά προπάντων, αρκετά γευστικό!

  • Γιάννης Λουκάκος
    Γιάννης Λουκάκος Σεφ

    O Γιάννης Λουκάκος είναι διάσημος, βραβευμένος chef, με πολυετή τηλεοπτική παρουσία ('Master Chef', 'Junior Master Chef', 'Dr Cook'), το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι («Ψωμί και αλάτι»), αλλά και τον δικό του χώρο σεμιναρίων μαγειρικής (TheSeminarProject). Από το καλοκαίρι του 2014 έχει την επιμέλεια λειτουργίας και του εστιατορίου «Ραμπαγάς» στη Σίφνο.

    Έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής, το «Ψωμί & Αλάτι – Τhe Cookbook» (βραβείο Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς), και το «Chef από την αρχή», που απευθύνεται σε αρχάριους μάγειρες όλων των ηλικιών.

  • Δήμητρα Μπαλάσκα
    Δήμητρα Μπαλάσκα Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982 και αποφοίτησε από το Τμήμα Επισκεπτών/ τριών Υγείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών το 2004. Συνέχισε τις σπουδές τις στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης από το οποίο αποφοίτησε το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.