Κοτόπουλο

Γαλλικό τοστ γεμιστό με τυρί και γαλοπούλα

Αλέξης Επιθυμιάδης
1 λεπτό να διαβαστεί
galliko tost gemisto me tyri kai galopoyla syntagh
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μικρό μπωλ χτυπάμε καλά το αυγό, με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πάλι. 
  3. Ετοιμάζουμε το τοστ, προσθέτοντας το τυρί, μετά τη γαλοπούλα και μετά τη 2η φέτα τυριού. 
  4. Ρίχνουμε το μείγμα αυγού σε ένα μεγάλο πιάτο.
  5. Με προσοχή τοποθετούμε το τοστ στο αυγό και πιέζοντας ελαφρά, το αφήνουμε να απορροφήσει μέρος του μίγματος. 
  6. Γυρνάμε το τοστ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά.
  7. Θα πρέπει να το γυρίσετε άλλες 2-3 φορές για να απορροφήσει όλο το μίγμα. Μπορείτε με ένα πιρούνι να τρυπήσετε ελαφρά κάθε πλευρά για να τραβήξει πιο γρήγορα το μίγμα του αυγού.
  8. Μόλις είναι έτοιμο, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  9. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι λάδι και τοποθετούμε το τοστ.
  10. Το ψήνουμε για 3-4 λεπτά σε κάθε του πλευρά, προσέχοντας να μην μαυρίσει. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μας. Για να λιώσει το τυρί, θα βοηθήσει αν σκεπάσετε το τηγάνι με ένα καπάκι.
servings
Για 1 μερίδα
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 φέτες τυρί Emmental ή όποιο επιθυμείτε
  • 1 φέτα γαλοπούλα ψητή
  • 1 αυγό
  • 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
467
23.4%
Λιπαρά
26g
37.1%
Κορεσμένα λιπαρά
6g
30.0%
Σάκχαρα
0g
0%
Νάτριο
1009g
42.0%
Φυτικές Ίνες
4g
17.5%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Μαρίνα Πλυτά
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Είναι μια καλή επιλογή το γαλλικό τοστ;

Η αλμυρή εκδοχή του γαλλικού τοστ αποτελεί μια πολύ χορταστική επιλογή, είτε για σνακ είτε για ελαφρύ βραδινό, αφού καλύπτει περίπου το 1/3 της ημερήσιας ενέργειας ενός ατόμου, παρέχοντας τόσο ενέργεια, όσο και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ποια είναι η θρεπτική αξία της συνταγής;

Το αυγό, το γάλα και το τυρί που περιέχονται στη συνταγή αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών Α, D και ασβεστίου, που συμβάλλουν στην καλή υγεία των οστών. Το ελαιόλαδο, που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα του ψωμιού, περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, για τα οποία στη βιβλιογραφία υπάρχουν πληροφορίες για την καρδιοπροστατευτική τους δράση.

Πως να αυξήσουμε τις φυτικές ίνες;

Η συνταγή υστερεί στην ποσότητα φυτικών ινών που παρέχει. Μπορείτε, όμως, να την αυξήσετε αντικαθιστώντας το ψωμί με κάποιο πολύσπορο ή ολικής άλεσης, καθώς τα προϊόντα αυτά συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Για τον ίδιο σκοπό, θα μπορούσατε ακόμη να προσθέσετε κάποια λαχανικά, σαν συνοδευτικό.

Πως να μειώσουμε το λίπος της συνταγής;

Αν επιλέξετε κάποιο τυρί χαμηλών λιπαρών και βραστή γαλοπούλα, μειώνετε το περιεχόμενο λίπος της συνταγής.

Ένα εξαιρετικά θρεπτικό πιάτο

Αυτό το πιάτο είναι εξαιρετικά θρεπτικό, αλλά παρέχει και αρκετές θερμίδες. Επομένως, καλό θα ήταν να μην αποτελεί μία καθημερινή επιλογή. Ωστόσο αποτελεί μια καλή επιλογή σε μια δύσκολη μέρα, η οποία θα περιλαμβάνει έντονη φυσική δραστηριότητα.

  • Αλέξης Επιθυμιάδης
    Αλέξης Επιθυμιάδης Food blogger

    Ο Αλέξης Επιθυμίαδης είναι το πρόσωπο πίσω από το food blog Always Hungry. Η μεγάλη του αγάπη για το φαγητό και τις ξεχωριστές γεύσεις τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός διαφορετικού blog μαγειρικής με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αν θέλετε να βρείτε συνταγές που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε ή παραδοσιακές συνταγές με δημιουργική εκτέλεση, αρκεί να επισκεφτείτε το alwayshungry.gr.

  • Μαρίνα Πλυτά
    Μαρίνα Πλυτά Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

    Η Μαρίνα Πλυτά είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Μετά από την εκπαίδευσή της στο Queen Mary University of London, επέστρεψε στην Αθήνα όπου εργάζεται στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης.