Κέικ

Μπανανόψωμο χωρίς Zάχαρη

Δέσποινα Μαυρίδου
1 λεπτό να διαβαστεί
mpananopsomo
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
  3. Βάζουμε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα και ρίχνουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας
  4. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά
servings
Για 10 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ

1 κούπα νιφάδες βρώμης βιολογικές

2 ώριμες μπανάνες

2 αυγά

2κσ. σκόνη κακάο

½ κγ. baking powder

½ κούπα γάλα αμυγδάλου

1 βανιλίνη

Σταγόνες σοκολάτας

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
81,2
4,06%
Λιπαρά
2,65g
3,78%
Κορεσμένα λιπαρά
1g
5%
Σάκχαρα
4,09g
0%
Νάτριο
33,64g
0,5%
Φυτικές Ίνες
1,54g
6,4%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Το απόλυτο υγιεινό μπανανόψωμο χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά.Αυτή η συνταγή βασίζεται μόνο στη γλυκύτητα της ώριμης μπανάνας όπου μαζί με το κακάο μας δίνουν τον τέλειο συνδυασμό.Είναι κατάλληλο για παιδιά και διαβητικούς.

Δέσποινα Μαυρίδου
Δέσποινα Μαυρίδου Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.Sc.

Η Δέσποινα (Ντέπη) Μαυρίδου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (M.Sc.) με ειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Διατηρεί το Διαιτολογικό της Γραφείο στην Καβάλα από το 2013 και έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς της Διατροφής. Με την πολυετή της εμπειρία και το "ανήσυχο πνεύμα" της είναι έτοιμη να σε βοηθήσει παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής.