Γλυκά

Μπανανόφετες

Αγγελική Καλαμπόκα
2 λεπτά να διαβαστεί
syntagi bananofetes
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε στο μούλτι το γάλα καρύδας, την μπανάνα, την κανέλα και το μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα, σαν χυλό. Αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση και ρίχνουμε την μια κουταλιά από το λάδι καρύδας.
  3. Βουτάμε μία μία τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές για να "τραβήξουν" καλά και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε, γυρίζοντας με προσοχή 2 φορές, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες.
  4. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγη ακόμη κανέλα και επιπλέον μέλι ή σιρόπι Αγαύης και τις σερβίρουμε ζεστές με συνοδεία φρέσκων φρούτων.
servings
Για 6 φέτες
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κούπα γάλα καρύδας
  • 1 μέτρια μπανάνα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά σούπας σιρόπι Αγαύης ή μέλι
  • 6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 2 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας
  • φράουλες ή άλλο φρέσκο φρούτο 
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
120
6.0%
Λιπαρά
4g
5.4%
Κορεσμένα λιπαρά
2.4g
12.0%
Σάκχαρα
0.38g
0.4%
Νάτριο
0.15g
6.3%
Φυτικές Ίνες
3g
0%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Ιωάννα Μασούρα
Ιωάννα Μασούρα Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Ένα διαφορετικό... γλυκό που έχει να σας προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά!

Μπανάνα και ψωμί ολικής άλεσης

Συγκεκριμένα περιέχει φρούτο και ψωμί ολικής άλεσης που αυτομάτως αυξάνει τις φυτικές ίνες, πράγμα που καθιστά την επιλογή κατάλληλη για άτομα που έχουν δυσκοιλιότητα. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και για όλους εμάς που θέλουμε να προσέχουμε την διατροφή μας μιας και οι φυτικές ίνες μας προσφέρουν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κανέλα και σιρόπι αγαύης

Ακόμη, η κανέλα και το σιρόπι Αγαύης μπορούν να διατηρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά επομένως, να μειώσουμε την τάση για τσιμπολόγημα. Να μην ξεχάσουμε να πούμε αν χρησιμοποιήσουμε μέλι θα μας δώσει τόσο τα την γλυκάδα όσο και ενέργεια μια και περιέχει αρκετή φρουκτόζη αλλά εννοείται είναι ένας θησαυρούς της φύσης μιας και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά έτσι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας.

Γάλα καρύδας

Ένα πολύ καλό συστατικό της συνταγής είναι το γάλα καρύδας πράγμα που κάνει την συνταγή κατάλληλη και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, χορτοφάγους και αυστηρά χορτοφάγους. Προσοχή πριν αγοράσετε το γάλα διαβάστε τα συστατικά και τον διατροφικό πίνακας γιατί μπορεί να περιέχονται συντηρητικά και ζάχαρη.

Συμπερασματικά

Μια μερίδα μπανανόφετες έχει μειωμένα λιπαρά και ιδιαίτερα κορεσμένα («κακά») λιπαρά έτσι δεν επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με επιπλέον λιπαρά. Προσωπικά θα σας πρότεινα να συνδυάσετε την μπανανόφετα σας με μια ωραία φρουτοσαλάτα με λίγο φυτικό ή ζωικό γιαούρτι έτσι το πιάτο σας θα περιέχει από όλες τις ομάδες τροφίμων και θα σας χορτάσει και θα σας προσφέρει ενέργεια για τουλάχιστον 3 ώρες.

Καλή επιτυχία και μην ξεχάσετε να μας πείτε την άποψή σας για το πώς σας φάνηκε η συνταγή!

Αγγελική Καλαμπόκα
Αγγελική Καλαμπόκα Food Blogger

Η Αγγελική Καλαμπόκα, για τους φίλους Κίκα, είναι το άτομο που πειραματίζεται, δοκιμάζει, μαγειρεύει και αποτυπώνει τις εμπειρίες του στο food blog CooKika.

Ιωάννα Μασούρα
Ιωάννα Μασούρα Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.