Fitness

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αθλητική διατροφή

του Μιχάλη Κάβδα
13 Ιουλίου 2015
15804 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
festival athlitikis diatrofis

Φτάνοντας στην Πλατεία Κλαυθμώνος νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας βρήκα αρκετά άτομα να ετοιμάζονται πυρετωδώς για το Φεστιβάλ! Έκανα μια βόλτα στο χώρο και μιλώντας με κάποιους εθελοντές μεταφραστές που βρίσκονταν στο χώρο για να μεταφέρουν τη γνώση στα άτομα που τους στερήθηκε η ικανότητα της ακοής συνειδητοποίησα το μέγεθος και την αξία που είχε το συγκεκριμένο event.

Παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις που διαδραματίζονταν δεν μπόρεσα να πάρω τα μάτια μου από την επίδειξη παγκρατίου (μιας "καθαρόαιμης" ελληνικής πολεμικής τέχνης) που δεν έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συχνά. Ακολούθησε η ομιλία μου πάνω στην αθλητική διατροφή, αλλά και γενικά την διατροφή και τις συνήθειες που θα ήταν καλό να ακολουθεί κάποιος που ασκείται καθημερινά.


Διαβάστε επίσης: Διατροφή & Άσκηση για διατήρηση της υγείας!


Ενυδάτωση αθλούμενων

Απορίες σχετικά με την ενυδάτωση ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τα αθλητικά ποτά, τα μεταπροπονητικά γεύματα αλλά και τα εργογόνα βοηθήματα απασχόλησαν το κοινό και απαντήθηκαν.

Συγκεκριμένα σημειώθηκε πως ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλό οι αθλούμενοι να μην παραλείπουν την τακτική ενυδάτωσή τους με αρκετά υγρά (νερό, χυμό, τσάι κ.α.), αλλά και πιο συγκεκριμένα κατα τη διάρκεια της άσκησης με αθλητικά (ισοτινικά) ποτά που θα αντικαταστήσουν, όχι μόνο την απώλεια υγρών μέσω του ιδρώτα, αλλά και τα πολύ σημαντικά μέταλα και ιχνοστοιχεία που χάνονται κατά τη διάρκεια της άθλησης συμβάλοντας στη μείωση της απόδωσης του αθλητή.

Στη συνέχεια μαζί με τις συναδέλφους Μάγδα Τσέκο, Αλεξάνδρα Λιτσαρδοπούλου και Κυράννη Διαλεκτάτου μιλήσαμε με το κοινό στο σταντ της διατροφής για το μέγεθος της μερίδας και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει το βάρος μας σε βάθος χρόνου.

Η βραδιά έκλεισε με χαμόγελα και ικανοποίηση που καταφέραμε να περάσουμε τις γνώσεις σε άτομα που δεν έχουν τόσο συχνές ευκαιρίες. Ραντεβού στο επόμενο ακόμη μεγαλύτερο φεστιβάλ του χρόνου!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το φεστιβάλ

Μιχάλης Κάβδας
Μιχάλης Κάβδας Διαιτολόγος - Διατροφολόγος