Νέα - Ειδήσεις

Ηλιοπούλου Γιούλη: "Ο Πολιτισμός φαίνεται και από τη Διατροφή μας"

15 Ιουνίου 2015
6606 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
diatrofi politismos

Η Ηλιοπούλου Γιούλη, ηθοποιός,παραγωγός και υπεύθυνη του "1ου Φεστιβάλ Παραμυθιού", παραχώρησε συνέντευξη στο medNutrition σχετικά με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, τις δραστηριότητες που αυτό περικλείει αλλά και για το πώς ένα παραμύθι μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διατροφή ενός παιδιού με έναν ξεχωριστό διασκεδαστικό τρόπο.

Ποιες είναι οι διατροφικές επιλογές του πρωϊνου σας; 

Το πρωί είναι απαραίτητο να προσφέρουμε βιταμίνες και ενέργεια στον οργανισμό μας. Ο φυσικός χυμός πορτοκάλι είναι κάτι που δεν παραλείπω ποτέ όσο και να βιάζομαι, ένα αβγό βρασμένο 4 λεπτά και μία μπανάνα όταν πεινάω πολύ συμπληρώνω με ένα γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς. 

Πιστεύετε πως οι γονείς θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπο σωστής διατροφής για τα παιδιά τους; 

Πιστεύω ότι οι ελληνίδες έχουν αρχίσει πια να προσέχουν τη διατροφή τους και είναι πολύ ενημερωμένες. Παρατηρώ και στο φεστιβάλ μας ότι ενδιαφέρονται πολύ για τα θέματα για την παιδική ηλικία. 

Πως πιστεύετε ότι θα μπορούσε να επιδράσει ένα παραμύθι τη διατροφή ενός παιδιού;

Ένα παραμύθι μπορεί να στείλει στα παιδιά τα πιο σημαντικά μηνύματα για όλα τα θέματα χωρίς στείρο διδακτισμό αλλά με τον μαγικό τρόπο που μόνο τα παραμύθια μπορούν. 

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να ασχοληθείτε με το Φεστιβάλ Παραμυθιού; 

Η Παιδική μου σκηνή συμπλήρωσε φέτος δεκαπέντε χρόνια, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου που αποτελούν και την δημιουργική μας ομάδα ότι η αγάπη μας για τα παιδιά και η εμπειρία μας είναι ο συνδυασμός που χρειάζεται για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο σύνθετο και υπέροχο, ολοκληρωμένο φεστιβάλ για τα παιδιά και τους γονείς με ψυχαγωγικές αλλά και εκπαιδευτικές- επιστημονικές δράσεις.

Ποιες δραστηριότητες θα διεξαχθούν στο Φεστιβάλ Παραμυθιού; 

Το μήνυμα του φεστιβάλ μας είναι ότι η ένταξη του παιδιού στον πολιτισμό από μικρή ηλικία είναι το όπλο ενάντια στα κοινωνικά προβλήματα και το εισιτήριο για μια πιο φωτεινή παιδική κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο εκτός από επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών κούκλας και μαριοννέτας, βιωματικά διαδραστικά προγράμματα και εργαστήρια υπάρχουν και ομιλίες από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και άλλους επιστήμονες για θέματα που απασχολούν όλους τους γονείς.

Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους σας περιμένουμε στο φεστιβάλ στο ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ καθημερινά εώς και τις 5/7 και να μην ξεχνάμε ότι...ο πολιτισμός φαίνεται και από τη διατροφή μας.