Νέα - Ειδήσεις

Στην Ελλάδα η Burger King

10 Δεκεμβρίου 2014
6255 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Στην Ελλάδα η Burger King

Photo source: www.bigstockphoto.com

Την είσοδο της στην Ελληνική αγορά φαίνεται πως έχει δρομολογήσει η αλυσίδα γρήγορης εστίασης Burger King. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχωρά στην δημιουργία κοινοπραξία για να αυξήσει την παρουσία της στην Νοτιανατολική Ευρώπη και ειδικότερα στις Ιταλία, τη Πολωνία και την Ρουμανία, όπου ήδη διαθέτει δίκτυο καταστημάτων.

Στο πλάνο «επιθετικής ανάπτυξης» σύμφωνα με την εταιρεία συμπεριλαμβάνεται και η ελληνική αγορά με τον Jose Cil, επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Burger King Worldwide, να δηλώνει ενθουσιασμένος για την επέκταση της αλυσίδας στην Ελλάδα.

Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί θα φέρει την επώνυμια Burger King SEE SA και θα έχει δικαιώματα franchise σε όλες αυτές τις αγορές. Σύμφωνα με την εταιρεία στόχος είναι να δημιουργηθούν περισσότερες από 10.000 νέες θέσεις εργασίας στα πρώτα πέντε έως επτά χρόνια λειτουργίας της κοινοπραξίας στην συγκεκριμένη περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή εντάσσετεται σε μια ευρύτερη στρατηγικής ανάπτυξης της Burger King, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε και την καναδική αλυσίδα καφέ και ντόνατς Tim Hortons καταβάλλοντας σχεδόν 11 δισ. δολ.

Πηγή: www.businessnews.gr