Νέα - Ειδήσεις

Νέο ψωμί Παπαδοπούλου PLUS: πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, φολικό και βιταμίνη D!

18 Οκτωβρίου 2018
11478 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
neo pswmi papadopoulou plus

Το medNutrition αγαπά τη διατροφή, αγαπά τις εξελίξεις στα τρόφιμα! Για το λόγο αυτό, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το medNutrition βρέθηκε στην παρουσίαση του νέου προϊόντος της εταιρείας Παπαδόπουλος Α.Ε., και πιο συγκεκριμένα για το ψωμί του τοστ «Παπαδοπούλου PLUS».

 

Στην εκδήλωση αυτή, οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι Βάσια Κωνσταντινίδη, Ελένη Τσαχάκη και Νικολέτα Τζημαγιώργη παρακολούθησαν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μίας από της πιο σημαντικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, καθώς πάνω σε αυτή βασίστηκε η δημιουργία και εξέλιξη του προϊόντος.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.

Η μεγάλη Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.), που εκπονήθηκε από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέδειξε  σημαντικά ευρήματα που αφορούν όλους μας. Τα στοιχεία και τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσίασε ο επιστημονικός υπεύθυνος, Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, κος Αντώνης Ζαμπέλας.

pamedi zampelas papadopoulou

 

Πιο συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά,  φαίνεται να μην προσλαμβάνει τις απαραίτητες ποσότητες σε κάποιες από τις βασικές βιταμίνες, όπως τη βιταμίνη D και το φολικό οξύ, καθώς επίσης μέταλλα, όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος.

Μάλιστα, όπως μπορούμε να δούμε και στη διαφάνεια παρακάτω:

  • Ο σίδηρος εντοπίστηκε να έχει χαμηλή πρόσληψη στο 35% του πληθυσμού
  • Το ασβέστιο εντοπίστηκε στο 66%
  • Το φολικό οξύ φάνηκε να είναι στο 83%
  • Η πρόσληψη της βιταμίνης D να ανέρχεται στο 98%

Πώς μας ωφελούν αυτά τα 4 θρεπτικά συστατικά στην υγεία μας;

Σίδηρος

Ο σίδηρος αποτελεί βασικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης, μυοσφαιρίνης και πολλών άλλων ενζύμων με μεγάλη ποικιλία μεταβολικών λειτουργιών, όπως είναι η μεταφορά και η αποθήκευση του οξυγόνου, η αλυσίδα μεταφοράς ηλεκτρονίων, η σύνθεση του DNA και ο μεταβολισμός των κατεχολαμινών.  

Ασβέστιο

Το ασβέστιο με τη σειρά του αποτελεί το βασικό συστατικό των οστών, ενώ συμβάλλει σε μία αλυσίδα λειτουργιών στον οργανισμό μας, όπως είναι η μεταφορά νευρικών σημάτων για την πραγματοποίηση κινήσεων, καθώς επίσης συμβάλλει και στην πήξη του αίματος.

Φολικό οξύ

Το φολικό οξύ ή αλλιώς φυλλικό οξύ είναι ένα υδατοδιαλυτό θρεπτικό συστατικό και χρειάζεται στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και για τη σύνθεση του γενετικού μας υλικού.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D ή αλλιώς η «βιταμίνη του ήλιου» αποτελεί μία από τις πιο γνωστές βιταμίνες στην Ελλάδα. Βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από το έντερο, με στόχο το «χτίσιμο» των οστών. Επιπλέον, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, βοηθάει στη μείωση των φλεγμονών, καθώς επίσης βοηθάει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και στην προστασία από χρόνιες παθήσεις. 

vitamines pamedi zampelas papadopoulou

 

Πώς αυτά τα 4 θρεπτικά συστατικά σχετίζονται με το ψωμί Παπαδόπουλος PLUS;

Η εταιρία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., πιστή στο αξιακό της τρίπτυχο «Ποιότητα – καινοτομία - σεβασμός στον καταναλωτή» και αναλογιζόμενη την σπουδαιότητα των αποτελεσμάτων της μελέτης ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ. δημιούργησε ένα καινοτόμο ψωμί του τοστ, το «Παπαδοπούλου PLUS». Ένα νέο, γευστικό ψωμί, που κάνει την καθημερινή αγαπημένη συνήθεια του τοστ και του σάντουιτς πιο ωφέλιμη για όλη την οικογένεια, αφού το «Παπαδοπούλου Plus» αποτελεί πηγή σιδήρου, ασβεστίου, βιταμίνης D και φολικού οξέος, συμβάλλοντας έτσι στην καθημερινή πρόσληψη των απαραίτητων ποσοτήτων, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή.

Μάλιστα, καταναλώνοντας 4 φέτες ψωμί του τοστ «Παπαδοπούλου PLUS» λαμβάνουμε 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε σίδηρο, ασβέστιο, φολικό οξύ και βιταμίνη D