Νέα - Ειδήσεις

Η Nestlé δεσμεύεται να αφαιρέσει 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα της μέχρι το 2020

24 Φεβρουαρίου 2017
6084 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
nestle afairesh zaxarhs

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2017. Η Nestlé δεσμεύτηκε σήμερα να αφαιρέσει τουλάχιστον 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα που διαθέτει στην Ευρώπη μέχρι το 2020. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2020 τα προϊόντα Nestlé στην Ευρώπη θα έχουν κατά μέσο όρο 5% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τώρα.

Η Nestlé στηρίζει τα προγράμματα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών που σχετίζονται με τη βελτίωση τροφίμων, ενώ η συγκεκριμένη δέσμευση εντάσσεται σε μία σειρά παγκόσμιων δεσμεύσεων της Nestlé που θα ανακοινωθούν στις 7 Μαρτίου 2017.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δέσμευση για μείωση της ζάχαρης κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής εκδήλωσης για την παιδική παχυσαρκία στη Μάλτα. Με μήνυμά του ο κ. Marco Settembri, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nestlé και Διευθυντής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής, τόνισε τη σημασία της υγιεινής διατροφής: «Όταν ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, είναι προφανές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να τους προσφέρουμε πιο υγιεινές επιλογές και να βοηθήσουμε στην προώθηση ενός ενεργού τρόπου ζωής».

Η Nestlé τα τελευταία χρόνια επενδύει στη δημιουργία πιο υγιεινών και νόστιμων προϊόντων, αφαιρώντας τη ζάχαρη, το αλάτι και τα λιπαρά, ενώ προσθέτει άλλα θρεπτικά συστατικά όπως συστατικά ολικής άλεσης. Για παράδειγμα, τα τελευταία τρία χρόνια, η Nestlé αφαίρεσε 11.300 τόνους ζάχαρης από προϊόντα της στην Ευρώπη που δεν ακολουθούσαν τα δικά της αυστηρά διατροφικά κριτήρια. Πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία σοκολατούχας σκόνης γάλακτος Nesquik με μόνο 3,4 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα, συγκριτικά με την βασική συνταγή που περιέχει 10,6 γραμμάρια ζάχαρης. Η Nestlé αποκάλυψε επίσης ότι βρήκε ένα τρόπο να δομήσει τη ζάχαρη με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί σε σημαντική μείωση της ζάχαρης σε είδη ζαχαροπλαστικής, χωρίς όμως να επηρεάζεται η φυσική τους γεύση.

Η κύρια πρόκληση, σύμφωνα με τον κ. Settembri, είναι να συμμετέχουν όλοι σε αυτή την αλλαγή: «Τα προϊόντα της Nestlé εκπροσωπούν ένα μικρό ποσοστό των προϊόντων διατροφής στα ράφια. Εάν θέλουμε να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών, πρέπει όλοι στη βιομηχανία τροφίμων να συνεργαστούμε, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη έχουν συμφωνήσει να αναπτύξουν προγράμματα δράσης σε εθνικό επίπεδο για να μειωθούν τα πρόσθετα σάκχαρα σε προϊόντα διατροφής μέχρι το τέλος του 2017. Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη υιοθετούν τοπικές πρωτοβουλίες, αλλά η Nestlé καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία πιο δυναμική συνεργασία και σε μία κίνηση ενιαίας διατροφικής πολιτικής. Σύμφωνα με το κ. Marco Settembri, κάτι τέτοιο «θα ενισχύσει την καινοτομία και θα ενθαρρύνει ένα πιο υγιές μέλλον για την Ευρώπη».