Καρδιαγγειακά

Ποιες τροφές φράσσουν τα αγγεία μας;

της Ηλιάνας Ηλιοπούλου
14 Απριλίου 2014
34179 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ποιες τροφές φράσσουν τα αγγεία μας;

Όταν μου τηλεφώνησαν για να παραβρεθώ ως καλεσμένη στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο Mega, και μου ανακοίνωσαν το θέμα της εκπομπής θυμάμαι ότι είχα χαρεί πολύ, γιατί τα καρδιαγγειακά είναι από τα θέματα που αγαπώ ιδιαιτέρως να ασχολούμαι, να ενημερώνομαι αλλά και να συζητώ με τον κόσμο. Το θέμα της εκπομπής παρ' ότι σε ένα βαθμό ήταν αρκετά ιατρικό, προσπαθήσαμε να το αποδώσουμε όσο πιο απλά γινόταν. Έτσι, διαλέξαμε μερικά τρόφιμα, ορισμένα από τα οποία είναι αρκετά ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων μας, και άλλα στην αντίπερα όχθη, δηλαδή επιβαρυντικά για την καρδιά ή τρόφιμα για τα οποία έχουμε στο μυαλό μας λανθασμένη εντύπωση γύρω από τον ρόλο τους. Θυμάμαι στην κουβέντα μας, να αναφέρω τα δεδομένα των μελετών τα οποία επιβεβαιώνουν ορισμένες καλά εδραιωμένες στο μυαλό μας αντιλήψεις, αλλά και κάποια νέα αποτελέσματα που ξάφνιασαν. Έτσι, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το πιο σημαντικό για την υγεία της καρδιάς μας είναι η σωστή ενημέρωση, η εκπαίδευση του ασθενούς στην ανάγνωση των διατροφικών ετικετών ώστε να αναγνωρίζει την ποιοτική διαφορά μεταξύ των τροφίμων και παράλληλα η ένταξη μιας ποικιλίας τροφίμων στη διατροφή μας, στη σωστή συχνότητα και ποσότητα, ώστε τα αγγεία της καρδιάς μας να παραμείνουν γερά και η καρδιά μας να λειτουργεί για χρόνια χωρίς προβλήματα υγείας.

Εκπομπή: Όλα για την υγεία Δημοσιογράφος: Κεφαλογιάννης Μιχάλης Κανάλι: MEGA

Ηλιάνα Ηλιοπούλου
Ηλιάνα Ηλιοπούλου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.