Διαβήτης

Γιορτές, γιατί είναι δύσκολη εποχή για τους διαβητικούς;

13 Δεκεμβρίου 2016
8535 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
galopoula se xristougenniatiko trapezi

Photo source: www.bigstockphoto.com

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά και δυσκολίες

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μια παθολογική μεταβολική κατάσταση, στην οποία η διατροφή παίζει καθοριστικό και ρυθμιστικό ρόλο. Ένα από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις οδηγίες διατροφής για τον διαβήτη είναι κυρίως η κατανάλωση υγιεινών τροφίμων και η «με μέτρο» κατανάλωση «επιβαρυντικών» τροφίμων.

Σε μια χρονική περίοδο λοιπόν, όπως οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που χαρακτηρίζεται από το περισσότερο φαγητό, τα παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά και αποτελεί ευκαιρία για ξεκούραση και γενικότερη χαλάρωση τα πράγματα σίγουρα δεν είναι εύκολα τόσο για τα άτομα με διαβήτη, όσο και για όλους μας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

American Diabetes Association. Standards of Medical Care in Diabetes-2011. Diabetes Care 2011, 34 (Supp 1):S11-S61.

Canadian Diabetes Association Clinical Practice Guidelines Expert Committee, Canadian Diabetes Association 2003 clinical practice guidelines for the prevention and management of diabetes in Canada. Can J Diabetes 2003, 27: (Suppl 2): S1-S152.

The Diabetes and Nutrition Study Group (DNSG) of the European Association for the Study of Diabetes. Recommendations for the nutritional management of patients with diabetes mellitus. Eur J Clin Nut 2000, 54:353-355.

http://www.diabetes.org.uk/Guide-to-diabetes/Guide-to-Diabetes-extra-pages/Christmas/Enjoying_yourself_at_Christmas/

http://www.livestrong.com/article/432231-diabetic-christmas-food/