ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
xaris dimosthenopoulos diaitologos diatrofologos

Χάρης Δημοσθενόπουλος

Κλινικός Διαιτολόγος & Βιολόγος, M.Med.Sci. S.R.D.
296970 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Χάρης Δημοσθενόπουλος
Λεωφόρος Κηφισίας 99, Αμπελόκηποι, Ελλάδα

Σπουδές

Πήρα πρώτο πτυχίο Βιολογίας, από τη Φυσικομαθηματική Σχολή, του Τμήματος Βιολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια το Certificate of Essential Food Hygiene, από το Royal Society of Health, το διετές μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διαιτητική (Postgraduate Diploma in Dietetics-PGDipDiet)από το Πανεπιστήμιο Leeds Metropolitan University και τέλος το Master Ιατρικών Επιστημών στη Διατροφή Ανθρώπου (Master of Medicine and Science in Human Nutrition-MΜedSci) από το Πανεπιστήμιο University of Sheffield, Μεγάλη Βρετανία.

Στις πτυχιακές μου διατριβές ασχολήθηκα με τη διατροφή στα μεταβολικά νοσήματα και κυρίως στο διαβήτη και στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Απασχόληση

Είμαι Προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» και Επιστημονικός Υπεύθυνος στο «Κέντρο Διατροφικής Αγωγής» Αμπελοκήπων. Έχω εργαστεί επίσης για 4 χρόνια ως καθηγητής στους σπουδαστές της ειδικότητας «Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής», «Αισθητικής», «Προσχολική αγωγή» σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ.

Είμαι μέλος του ΔΣ της ιατρικής εταιρείας ΕΜΠΑΚΑΝ και πρώην μέλος ΔΣ της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, Είμαι επίσης μέλος του Nutrition Society, του British Dietetic Association, του European Study Group for Diabetes.

Ήμουν υπεύθυνος έκδοσης και συγγραφέας στον «Οδηγό Διατροφής για τη ρύθμιση του Διαβήτη», από την ΕΔΕ και συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή του Διαβήτη» των medNutrition publications, ενώ είχα συμμετοχή στο βιβλίο «Clinical Nutrition in Practice» (Wiley-Blackwell), στο βιβλίο «Κλινική Διατροφή» (ΒΗΤΑ) και συμμετοχή στο βιβλίο παθολογίας «Γενική Παθολογία», συμμετοχή στο βιβλίου «Στρατηγικές στο Σακχαρώδη Διαβήτη».

Έχω συμμετοχή σε 5 δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και συμμετοχή στον εκπαιδευτικό κύκλο μαθημάτων του κατά επιλογή μαθήματος της Ιατρικής Αθηνών «Κλινική Διατροφή» από το 2002 έως και το 2010, με ωριαία εισήγηση με τίτλο: «Σύνταξη διαιτολογίου-Ισοδύναμα τροφίμων».

Είχα ενεργό συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα DEPLAN (Πρόγραμμα παρέμβασης πρόληψης του Διαβήτη) σε πέντε ομάδες πληθυσμού (Δήμος Αλίμου, ΝΕΤ, Λαϊκό) με διμηνιαίες συναντήσεις ενημέρωσης και παρέμβασης σε θέματα διατροφής και συμμετοχή σε μαθήματα σε φοιτητές Ιατρικής και Οδοντιατρικής της Β' Παθολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου σε θέματα Διατροφής και Σακχαρώδους Διαβήτη. Ήμουν τέλος υπεύθυνος επιστημονικής επιμέλειας στο βιβλίο «Αντιγηραντική διατροφή».

Δραστηριότητες

Υπήρξα υπεύθυνος επιστημονικής επιμέλειας σε εκπαιδευτικό φυλλάδιο σε συνεργασία με εταιρείες LifeScan-Johnson & Johnson, NOVARTIS, NOVO, SANOFI και είχα συμμετοχή στη σύνταξη των «Κατευθυντήριων Οδηγιών» με την ΕΔΕ, στο κεφάλαιο «Δίαιτα στο ΣΔ». Ταυτόχρονα έχω συμμετοχή σε μεγάλοι αριθμό ομιλιών διαλέξεων και κλινικών φροντιστηρίων και σε ενημερωτικές ομιλίες στο κοινό, συμμετοχή σε συγγραφή άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Διαιτολογικό Γραφείο
Χάρης Δημοσθενόπουλος
Λεωφόρος Κηφισίας 99, Αμπελόκηποι, Ελλάδα
2106916409
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το «Κέντρο Διατροφικής Αγωγής» στους Αμπελόκηπους, Αθήνα και ο κλινικός διαιτολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις, κλινικές και μη, στις οποίες η επιστημονική διαιτολογική παρακολούθηση μπορεί να αποτελέσει θεραπευτικό μέσο τόσο για την απώλεια βάρους όσο και τη βελτίωση συγκεκριμένων δεικτών ή την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.