750
Άλλες Παθήσεις

Σαλμονέλα: Ο επίμονος εχθρός

02 Μαρτίου 2016

Λίγη ιστορία

Η πρώτη αναφορά για αυτόν τον μικροοργανισμό γίνεται το 1880 από τους Koch και Ebert, στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν την αιτία του κοιλιακού τύφου στον άνθρωπο. Στη συνέχεια, το 1885, ο κτηνίατρος Daniel Elmer Salmon απομονώνει το παθογόνο μικρόβιο, το οποίο και ονομάστηκε Salmonella choleraesuis

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Bell, C., and Kyriakides ,A., ( 2002) Sςalmonella in Food borne pathogens: Hazards ,risk analysis and control .Eds Blackburn,W., and McClure,P.J. Cambridge, Woodhead Publishing ltd, 305-307.

D' Aoust , J-Y., Maurer., J., and Bailey ,J.S .( 2001) Salmonella species in Food microbiology: fundamentals and frontiers . Eds, Doyle, M.P., Beuchat., L.R ,Monteville,T.J. Washington , ASM Press, 141-178.

  • Μιχάλης Ρισσάκης Τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc.

    Ο Μιχάλης Ρισσάκης είναι Τεχνολόγος Τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές ( M.Sc with distinction) στην Βιοτεχνολογία καθώς και στην Διαχείριση Ποιότητας ( M.Sc Strategic Quality Management). Εργάζεται σε διάφορες εταιρείες τροφίμων καθώς και στο επιστημονικό τμήμα του medNutrition σε ειδικά θέματα ποιότητας, ασφάλειας και τεχνολογίας τροφίμων .

×

×