ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
mixalis rissakis texnologos trofimwn

Μιχάλης Ρισσάκης

Τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc.
171327 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Τεχνολογίας και Διατροφής του ΤΕΙ Αθήνας όπου και απέκτησα το βασικό μου πτυχίο (B.Sc). Στην συνέχεια αξιοποιώντας υποτροφία συνέχισα τις σπουδές μου στο University of Abertay Dundee στην Σκωτία την περίοδο 1993-1994 όπου και αποφοίτησα με Master of Science με έπαινο στην Βιοτεχνολογία. Την περίοδο 2008-2011 συνέχισα τις σπουδές μου στο University of Portsmouth σε θέματα ποιότητας όπου και αποφοίτησα με M.Sc σε Strategic Quality management.

Στις ερευνητικές μου δραστηριότητες ανήκουν η μελέτη της συμπεριφοράς μικροοργανισμών που ενδιαφέρουν την επιστήμη των τροφίμων, η διαχείριση των συστημάτων ποιότητας και ασφάλειας στην σύγχρονη βιομηχανία, η μελέτη φυσικοχημικών παραμέτρων που επηρεάζουν την διάρκεια ζωής των τροφίμων καθώς και η σύνδεση-αποκωδικοποίηση θεμάτων της καθημερινότητας ( κουζίνα-μαγειρική) με βασικές αρχές της χημείας τροφίμων.

Απασχόληση

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ξεκίνησα από εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων όπου απασχολήθηκα εντατικά στο τμήμα παγωτών όπου κι απέκτησα την πρώτη μου εργασιακή εμπειρία σε θέματα τεχνολογίας τροφίμων. Στην συνέχεια μεταπήδησα σε εταιρεία επεξεργασίας κρέατος και αλιευμάτων όπου δούλεψα στο τμήμα παραγωγής και είχα άμεση συμμετοχή στις διαδικασίες παραγωγής διαφορών προϊόντων όπως burgers , fish stick , fish burger. Τα τελευταία χρόνια έχω μεταπηδήσει σε εταιρεία ζαχαροπλαστικής και αρτοσκευασμάτων με πολλαπλές δραστηριότητες σε ποιοτικό έλεγχο και διασφάλιση ποιότητας ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και τακτική αρθρογραφία στο medNutrition.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης έχω συμμετοχή σε πολλά συνέδρια- σεμινάρια με θεματολόγια από: νομοθεσία τροφίμων, τεχνολογικές καινοτομίες , εφαρμογές του σύγχρονου μάνατζμεντ στις ελληνικές επιχειρήσεις, ασφάλεια τροφίμων, εφαρμογές συστημάτων ISO 9000 -22000, time management , team management. Είμαι professional member του Institute of Food Technology ( IFT ) και του Society of Applied Microbiology (SfAM)

Eνδιαφέροντα

Πολλά ενδιαφέροντα που ξεκινούν από μουσική (με μια αυξανομένη συλλογή βινυλίου) σε γυμναστική και αποδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Οδος Πλουτάρχου – Θεση Βακαλοπουλου, Παλλήνη, 15351, Αττική
2106669074, 2106669076