Πρωινό

Ψωμί με Πελτέ Ντομάτας και Φέτα

Στέλλα Μορφογιάννη
70' λεπτά να διαβαστεί
psomi me pelte kai feta
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
  2. Ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά, την μαργαρίνη και το νερό σε χλιαρή θερμοκρασία.
  3. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέσα στο μπολ και όταν πλέον ξεκολλάει από τα τοιχώματα συνεχίζουμε το ζύμωμα στο πάγκο.
  4. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε δυο κομμάτια.
  5. Απλώνουμε με τον πλάστη την ζύμη και αλείφουμε με τον ντοματοπελτέ.
  6. Απλώνουμε από πάνω τα φύλλα βασιλικού ολόκληρα, μετά τρίμματα φέτας, το τυλίγουμε ρολό. Επαναλαμβάνουμε για την υπόλοιπη ζύμη.
  7. Αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
servings
Για 10 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι σκληρό

50 γρ. μαργαρίνη μαλακή

20 γρ. αλάτι

15 γρ. ζάχαρη

2 φακελάκια ξερή μαγιά

500 ml νερό

50 γρ. γάλα

100 γρ. ντοματοπελτέ

20 γρ. φύλλα βασιλικού

100 γρ. τυρί φέτα

Αλάτι, πιπέρι

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
220
11%
Λιπαρά
3g
4,3%
Κορεσμένα λιπαρά
0,6g
3%
Σάκχαρα
1,8g
2%
Νάτριο
0,061g
2,5%
Φυτικές Ίνες
1,5g
6,25%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Αν έχετε βαρεθεί την εκδοχή του τοστ για σνακ και πρωινό δοκιμάστε αυτή την συνταγή.Γνώριμες ελληνικές γεύσεις ψωμί τυρί και ντομάτα…. Ο βασιλικός δίνει μια φρεσκάδα στο ψωμί που το κάνει πιο εύγευστο κι ελαφρύ στην γεύση.

Πλούσιο σε:

  • Λυκοπένιο
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Φώσφορο
  • Φυτικές ίνες

Χαμηλό σε:

  • Λιπαρά
  • Κορεσμένα λιπαρά
Στέλλα Μορφογιάννη
Στέλλα Μορφογιάννη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Διαιτολόγος Διατροφολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων. Παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες δια ζώσης σε Λάρισα και Φάρσαλα αλλά κι εξ αποστάσεως.