Πρωινό

Κριτσίνια από Ρεβυθάλευρο

Λουκία Δραγανιδάκη
25-30 λεπτά να διαβαστεί
kritsinia revithaleurou
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αλέθουμε τη βρώμη ώστε να γίνει σκόνη.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα ζυμάρι.
  3. Τα πλάθουμε σε μπαστούνια ίσου πάχους, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  4. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά έως ότου πάρουν την υφή κριτσινιού που θέλουμε.
  6. Μπορουμε από πάνω να προσθέσουμε τριμμένο σληρό τυρί ή σουσάμι
servings
Για 20 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 100 γραμ αλεύρι ρεβυθιού
  • 90γραμ βρώμη
  • 1/4 κουτ.γλ μαγ.σόδα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1κουτ.γλ πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουτ.γλ σκόνη σκόρδου
  • 1κουτ.γλ κουρκουμά
  • 30μλ ελαιόλαδο
  • 100μλ νερό
  • 1κουτ.γλ μηλόξιδο
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
75
3,75%
Λιπαρά
3,5g
5%
Κορεσμένα λιπαρά
0,5g
3%
Σάκχαρα
1g
1%
Νάτριο
0,04g
2%
Φυτικές Ίνες
2g
9%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Λουκία Δραγανιδάκη
Λουκία Δραγανιδάκη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Σχόλια του Διαιτολόγου 

Διατήρηση των επιπέδων του Σακχάρου

Tα ρεβίθια όπως και το αλέυρι ρεβυθιού, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι με την κατανάλωσή τους δεν αυξάνονται απότομα και γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι περιεχόμενες φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων ενώ οι πρωτεΐνες βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα. Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να τα καταναλώνουν άφοβα.

Καλή λειτουργία Εντέρου

Επίσης, το αλεύρι από ρεβύθι έχει υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, έτσι συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και βοηθάει στην αύξηση του αριθμού των υγιών βακτηρίων στο έντερο αποτρέποντας την εμφάνιση πεπτικών παθήσεων.

Μείωση κινδύνου Καρδιαγγειακών νοσημάτων και Καρκίνου

Η ύπαρξη των φυτικών ινών συμβάλλει στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης στο αίμα μειώνοντας έτσι το κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, η υψηλή συγκέντρωση υδατανθράκων συντελούν στη δημιουργία βουτυρικό οξέος στο παχύ έντερο που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Αποτελεί ένα γεύμα με υψηλό κορεσμό λόγω της σύστασής του σε φυτικές πρωτεΐνες και σε καλά λιπαρά.

Ιδανικό μέγεθος μερίδας: 2 κριτσίνια.

Συνδυάστε τα με 1 αγγουράκι ή 3-4 ντοματίνια και θα έχετε ένα ολοκληρωμένο σνακ!

Λουκία Δραγανιδάκη
Λουκία Δραγανιδάκη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Λουκία Δραγανιδάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο διαιτολογικό της γραφείο παρακολουθώντας περιστατικά διαχείρισης βάρους.

Λουκία Δραγανιδάκη
Λουκία Δραγανιδάκη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Λουκία Δραγανιδάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο διαιτολογικό της γραφείο παρακολουθώντας περιστατικά διαχείρισης βάρους.