Tα ρεβίθια όπως και το αλέυρι ρεβυθιού, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι με την κατανάλωσή τους δεν αυξάνονται απότομα και γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι περιεχόμενες φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων ενώ οι πρωτεΐνες βοηθούν στη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα. Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να τα καταναλώνουν άφοβα.
Επίσης, το αλεύρι από ρεβύθι έχει υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, έτσι συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και βοηθάει στην αύξηση του αριθμού των υγιών βακτηρίων στο έντερο αποτρέποντας την εμφάνιση πεπτικών παθήσεων.
Η ύπαρξη των φυτικών ινών συμβάλλει στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης στο αίμα μειώνοντας έτσι το κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, η υψηλή συγκέντρωση υδατανθράκων συντελούν στη δημιουργία βουτυρικό οξέος στο παχύ έντερο που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
Αποτελεί ένα γεύμα με υψηλό κορεσμό λόγω της σύστασής του σε φυτικές πρωτεΐνες και σε καλά λιπαρά.
Ιδανικό μέγεθος μερίδας: 2 κριτσίνια.
Συνδυάστε τα με 1 αγγουράκι ή 3-4 ντοματίνια και θα έχετε ένα ολοκληρωμένο σνακ!
Η Λουκία Δραγανιδάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο διαιτολογικό της γραφείο παρακολουθώντας περιστατικά διαχείρισης βάρους.
Η Λουκία Δραγανιδάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο διαιτολογικό της γραφείο παρακολουθώντας περιστατικά διαχείρισης βάρους.
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.