Fitness

Πώς θα επανέλθουν οι γλουτοί στο ...ύψος τους

του Στρατή Γαβριήλ
08 Φεβρουαρίου 2010
22992 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
plastiki xeiroyrgiki gia tous gloutous

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η πτώση γλουτών είναι μια φυσική συνέπεια της ηλικίας αλλά και της απώλειας βάρους σε νεαρότερα άτομα. Κύρια αιτία στα μεγαλύτερα άτομα, είναι η συνεχώς μειωμένη σπαργή του δέρματος, λόγω μικρότερης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνων ινών αλλά και μειωμένου μυϊκού τόνου και εκφυλισμού του λιπώδους ιστού. Το σύνολο όλων αυτών των αλλαγών οδηγούν στην βαθμιαία πτώση των γλουτών, οι οποίοι χάνουν την σφριγηλότητα και την νεανικότητά τους.

Πλαστική χειρουργική για επανόρθωση των γλουτών

Η πλαστική χειρουργική έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό με 2 μεθόδους.

1. Μεγάλη χαλάρωση και πτώση των γλουτών

Όταν η χαλάρωση και η πτώση είναι μεγάλη, η λύση δίνεται με μια οριζόντια τομή πάνω από την μεσογλουτιαία πτυχή (θέση string) από όπου και αφαιρείται όλη η περίσσεια δέρματος. Μετεγχειρητικά, η ασθενής παραμένει για ένα βράδυ στην κλινική και πρέπει να φοράει ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Η πρώτη αλλαγή του χειρουργικού τραύματος γίνεται τη 2η μέρα μετά το χειρουργείο και τα ράμματα αφαιρούνται μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο.

2. Τι γίνεται όμως όταν η πτώση των γλουτών και η περίσσεια δέρματος είναι μικρή;

Εδώ έρχεται να μας δώσει λύση η δεύτερη μέθοδος. Σήμερα, με ειδικά πλέγματα σιλικόνης και με μια μικρή τομή μόνο 5cm οριζοντίως στη μεσογλουτιαία πτυχή, οι γλουτοί μπορούν να ανορθωθούν. Ο γλουτός αποκτά πάλι το νεανικό του σχήμα και γίνεται πιο ελκυστικός στην κάμψη. Το πλέγμα, επειδή είναι ελαστικό, ακολουθεί τις κινήσεις του σώματος. Η ανόρθωση των γλουτών με την μέθοδο των πλεγμάτων, είναι μια απλή επέμβαση, που δεν ξεπερνά σε βαρύτητα την μετεγχειρητική πορεία της λιποαναρρόφησης. Η ασθενής δεν μένει καθόλου στο νοσοκομείο, εξέρχεται λίγες ώρες μετά την επέμβαση και χρειάζεται επίσης να φοράει ειδικό κορσέ για ένα μήνα.

Στρατής Γαβριήλ
Στρατής Γαβριήλ Πλαστικός Χειρουργός