Νέα - Ειδήσεις

Σκλαβενίτης: Έκλεισε το deal με την Makro

08 Δεκεμβρίου 2014
5481 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Σκλαβενίτης: Έκλεισε το deal με την Makro

Όπως έχει γράψει ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου το businessnews.gr, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης προχωρά σε μια ακόμη σημαντική κίνηση ανάπτυξης, που την κάνει ακόμη πιο ισχυρή στην ελληνική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι προχωρημένες συζητήσεις της αλυσίδας με τη Makro Cash & Carry κατέληξαν σε τελική συμφωνία, με τον όμιλο Σκλαβενίτη να μπαίνει δυναμικά στην αγορά του cash & carry. Άλλωστε, ήδη από τον Οκτώβριο πληροφορίες, ήθελαν το τεχνικό τμήμα της Σκλαβενίτης να πραγματοποιεί ήδη μετρήσεις και ελέγχους σε καταστήματα Makro για τυχόν βελτιώσεις και αλλαγές.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες αλλά με βάση τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει η συμφωνία οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή και πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Grivalia (πρώην Eurobank Properties), η όποια είχε σημαντική εμπλοκή στο deal και στην οποία έχουν περάσει σχετικά ακίνητα που μισθώνει πλέον η Σκλαβενίτης, με την μορφή του sale & lease back.

Mάλιστα, με ανακοίνωση της η Grivalia τονίζει πως δεν έχει διεξάγει συζητήσεις με τη «Makro Cash & Carry » ή τη μητρική της με σκοπό την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων της αλλά σημειώνει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο Σκλαβενίτη καθώς και με άλλους Ελληνικούς και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους για την απόκτηση ακινήτων.

Mε αυτή την εξέλιξη η Marko Cash & Carry η οποία διαθέτει 12 καταστήματα cash & carry στην ελληνική αγορά αποχωρεί από την χώρα μας, όπου τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα. Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε και αφορούν το 9μηνο του 2013, η Makro κατέγραψε πωλήσεις 240 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Από την μεριά της η Σκλαβενίτης κάνει την είσοδο της στην αγορά του cash & carry και συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία που καταγράφει το τελευταίο διάστημα με την διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων της, τις εξαγορές μικρότερων αλυσίδων όπως οι Δούκας, Μπαλάσκας και Extra αλλά και το πρόσφατο deal με την απόκτηση του 60% της αλυσίδας Χαλκιαδάκης από τον όμιλο Βερόπουλου.

Με αυτές τις κινήσεις η Σκλαβενίτης αποκτά παρουσία και εκτός Αττικής με τα καταστήματα της Χαλκιαδάκης και της Makro ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως την άνοιξη του 2015 αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του και το δικό της κατάστημα στην Κόρινθο, στο εμπορικό πάρκο Mare West, που ετοιμάζει η Viohalco.

Πηγή: www.businessnews.gr