Νέα - Ειδήσεις

Η Nestlé «συμμαχεί» για τη νέα γενιά

23 Σεπτεμβρίου 2014
5394 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
Η Nestlé «συμμαχεί» για τη νέα γενιά

Photo source: www.bigstockphoto.com

Περίπου 200 εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά (Alliance for YOUTH)» της Nestlé, ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση ανεργίας στους νέους της Ευρώπης. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη Συμμαχία στοχεύουν να δημιουργήσουν πάνω από 100.000 ευκαιρίες για νέους ανθρώπους μέσα στα επόμενα χρόνια. H κεντρική εκδήλωση για την πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε πανευρωπαϊκά στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Nestlé στην Ελβετία και μεταδόθηκε μέσω webcast στην Αθήνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «Η πρωτοβουλία εξελίσσεται και στην Ελλάδα κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζεται με την υποκίνηση ενός ευρύτατου δικτύου συνεργατών της Nestle, δημιουργώντας σταδιακά ένα “κύμα” συνευθύνης και δημιουργίας. Μια πραγματική Συμμαχία για την απασχόληση των νέων».

Ο Laurent Freixe, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé για την Ευρώπη, σημείωσε πως «η Συμμαχία για τη Νέα Γενιά αποτελεί την πρώτη πανευρωπαϊκή κίνηση, από πλευράς επιχειρήσεων, που υπόσχεται να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους».

Ο Παύλος Κιόρτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς σημείωσε ότι «Ήδη, κατά την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας, έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση από τους προμηθευτές και άλλους συνεργάτες μας και εδώ στην Ελλάδα, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι συμμερίζονται το όραμά μας για την ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης».

Στην εκδήλωση στην Αθήνα παρευρέθηκαν 15 Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η Συμμαχία για τη Νέα Γενιά αποτελεί τον τέταρτο πυλώνα της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας της Nestlé για την Νεανική Απασχόληση Nestlé needs YOUth, η οποία παρουσιάστηκε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2013.

Η πρόοδος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Nestlé needs YOUth

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Nestlé needs YOUth, η Nestlé έχει δημιουργήσει περίπου 8.000 ευκαιρίες απασχόλησης τους τελευταίους 8 μήνες στην Ευρώπη. Η δέσμευσή της είναι να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους έως 30 ετών μέχρι το 2016.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η δέσμευση αυτή αφορά σε 500 ευκαιρίες απασχόλησης. Κατά τους πρώτους 8 μήνες υλοποίησης του προγράμματος η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 112 προσλήψεις και 49 ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση και μαθητεία. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις για συμβουλευτική καριέρας σε νέους, με έμφαση στο βιογραφικό τους σημείωμα και την επαγγελματική συνέντευξη.

Η υπόσχεση της Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά έχουν υποσχεθεί να αναπτύξουν μια σειρά κοινών αλλά και ανεξάρτητων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα προσφέρουν στους νέους ανθρώπους ουσιαστική εργασιακή εμπειρία και πρακτική άσκηση, δημιουργώντας πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας και ευκαιρίες εκπαιδευτικής κατάρτισης. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά θα αποτελούν ενεργά μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Μαθητείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (the European Commission’s European Alliance for Apprenticeships), προωθώντας τη μαθητεία και την εκπαίδευση, ως ενεργοί πρεσβευτές επαγγελματικής κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Συνεργασίες σε όλη την Ευρώπη

Οι ιδρυτικές επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τον οργανισμό παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco, την AXA ασφαλιστική, το διεθνή όμιλο ειδών διατροφής Cargill, τους ομίλους logistics CHEP και DS Smith, τους συμβούλους Ernst & Young, την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Facebook και την εταιρεία αρωμάτων και γεύσεων Firmenich. Η εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών Google, ο όμιλος ανάλυσης καταναλωτών Nielsen, η εταιρεία επικοινωνίας Publicis Groupe, η εταιρεία τεχνολογίας Salesforce, το κοινωνικό δίκτυο Twitter και η νομική εταιρεία White & Case έχουν επίσης εγγραφεί στη Συμμαχία.

Η εκδήλωση της 18ης Σεπτεμβρίου αποτελεί την εκκίνηση για τη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με επιλεγμένους τοπικούς και πανευρωπαϊκούς προμηθευτές, με στόχο την υλοποίηση στοχευμένων σχετικών δράσεων και τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους στην Ελλάδα.