Νέα - Ειδήσεις

Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Δημοτικος Σύμβουλος

06 Μαΐου 2014
10512 Προβολές
6 λεπτά να διαβαστεί
Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Δημοτικος Σύμβουλος

Επτά Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι που κατεβαίνουν στις Δημοτικές εκλογές απάντησαν σε ερωτήσεις που τους κάναμε με σκοπό να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να μας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα στο δήμο τους. Σας τους παρουσιάζουμε:

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc.

Που κατεβαίνετε;

Είμαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με την παράταξη «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία-Πράξη Ανάπτυξης». Πρόκειται για μια παράταξη η οποία προέκυψε από τη συνεργασία δύο προϋπάρχουσων αυτοδιοικητικών παρατάξεων, του Γιώργου Δέδε και του Μπάμπη Βακαλόπουλου. Στην παράταξη ηγείται ο Γιώργος Δέδες με καταγωγή από την Κορινθία. 


Διαβάστε επίσης: Πώς θα βρεις το διαιτολόγο που σου ταιριάζει; [Δωρεάν EBOOK]


Ποιος ήταν ο λόγος/οι που σας έκαναν να κατεβείτε υποψήφιος;

Η ιστορία ενασχόλησης με τα κοινά ήταν και είναι μια ιστορία πάθους για μένα. Η χιλιοειπωμένη «κρίση» οδήγησε στην ενεργοποίησή μου σε πολιτικές κινήσεις και αυτόνομες ομάδες πολιτών. Η «κρίση» από τη μία αποκάλυψε τις αδυναμίες μας, από την άλλη γέννησε παθολογικές καταστάσεις, γέννησε διωγμούς αποδιοπομπαίους τράγους, ψεκασμένους, χιμαιρικές φανταστικές λύσεις. Η κρίση όμως προκαλεί το ενδιαφέρον και σε ανθρώπους που έχουν μια αίσθηση καθήκοντος, που τώρα προβληματίζονται, που τώρα αναζητούν λύσεις, τώρα επιζητούν αναγέννηση και γενεσιουργία.

Ποια θα είναι η δική σας συμβολή, εφόσον εκλεχθείτε;

Ιδιαίτερα σε αυτήν την καμπή δεν υπάρχει καμία έτοιμη συνταγή. Υπάρχει όμως η προσπάθεια και η προώθηση της συλλογικής σκέψης, του συλλογικού τρόπου λειτουργίας. Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται αποτελεσματικότητα, χρειάζεται να είμαστε «ανοικτοί» και πλουραλιστικοί. Η συμβολή μου προσδοκώ να προσφέρει στην αποκατάσταση του ανθρώπινου πόνου, στην αποκατάσταση των αδικιών και των αποκλεισμών, στην προώθηση της αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές, στην προώθηση ευκαιριών, στην προώθηση ενός νέου Περιφερειακού Παραγωγικού Μοντέλου βασισμένου στην συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, στη βιώσιμη-ανθρώπινη αξιοποίηση των ενδογενών μας πόρων. Ασφαλώς, το επιστημονικό πεδίο της διατροφής μου προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίζω και να έχω ιδέες για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής, την προώθηση τοπικών και ποιοτικών προϊόντων που ανήκουν στο «καλάθι της Πελοποννήσου». Δε φτάνουν όμως μόνο οι καλές ιδέες, χρειάζεται διεπιστημονική προσέγγιση και διαρκής συνεργασία με άλλους κλάδους που σχετίζονται με διατροφικά προϊόντα. Πάνω από όλα όμως το σπουδαιότερο είναι η ανάγκη εμβάθυνσης της δημοκρατίας, επομένως είναι αναγκαία η αξιοποίηση και ο εμπλουτισμός θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης που σχετίζονται με τη δημοκρατία, όπως επιτροπές διαβούλευσης, τοπικά δημοψηφίσματα, συμμετοχικοί προϋπολογισμοί. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή των πολιτών και δεσμευτικές αποφάσεις, δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε αυθεντίες.

Θάλεια Καρδάτου, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc.

Που κατεβαίνετε;

Στις προσεχείς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μεγάρων- Νέας Περάμου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΤΩΡΑ» με επικεφαλής το Γιώργο Μπερδελή.

Ποιος ήταν ο λόγος/οι που σας έκαναν να κατεβείτε υποψήφιος;

Είναι η πρώτη φορά που θέτω υποψηφιότητα και το σημαντικότερο κίνητρο για την απόφαση αυτή είναι το μεγάλο μου ενδιαφέρον για την πόλη που ζω. Ωστόσο πολύ σημαντικό ρόλο για τη συμμετοχή μου στην παρούσα φάση έπαιξε η σύσταση της ομάδας στην οποία ανήκω καθώς και ο επικεφαλής της. Είμαστε μια ομάδα νέων ατόμων, οι περισσότερο από τους οποίους είναι πολιτικοποιημένα αλλά όχι κομματικοποιημένα άτομα, και έχουμε σαν στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο άσκησης της εξουσίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Στην ομάδα επικρατεί πνεύμα συλλογικότητας, καθαρών θέσεων και διαλόγου, συστατικά τα οποία θεωρώ ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας και στοιχεία απαραίτητα για την πρόοδο του τόπου μας. Αναλογιζόμενη όλα τα παραπάνω θεώρησα υποχρέωσή μου να θέσω τον εαυτό μου εκλέξιμο, καθώς η αδράνεια και η αποχή τα κοινά μας καθιστά συνυπεύθυνους στα κακώς κείμενα της εποχής μας.

Ποια θα είναι η δική σας συμβολή, εφόσον εκλεχθείτε;

Εφόσον εκλεγώ, εκτός από την ενεργό συμμετοχή μου στα συμβούλια και την έμπρακτη κινητοποίησή μου απέναντι σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει, θα επιδιώξω να αναλάβω πρωτοβουλίες σχετικά με τον τομέα της Υγείας στην περιοχή μου. Έχω μάλιστα καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία. Ένα άλλο κομμάτι που θα με ενδιέφερε να προωθήσω είναι ο τομέας του αθλητισμού σε συνεργασία με άτομα που κατέχουν ακόμα περισσότερο το αντικείμενο. Στόχος ολόκληρης της ομάδας είναι η πόλη μας να αλλάξει όψη ΤΩΡΑ! 

Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity

Που κατεβαίνετε;

Με το συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη Μεταμόρφωση με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Καραβάκο, απόφοιτο γυμναστικής ακαδημίας και εκδότη τοπικού τύπου.

Ποιος ήταν ο λόγος/οι που σας έκαναν να κατεβείτε υποψήφιος;

Η βασική μου αρχή είναι ότι με τους συναγωνιστές του συνδυασμού, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα για το δήμο της Μεταμόρφωσης από ότι οι προηγούμενοι δημοτικοί συνδυασμοί και με τη δέσμευση ότι αν δεν τα καταφέρουμε, να δώσουμε και πάλι πίσω τα ινία σε οποιονδήποτε μπορεί να σταθεί περισσότερο άξιος για την περιοχή μας.

Ποια θα είναι η δική σας συμβολή, εφόσον εκλεχθείτε;

Προσωπικά επιθυμώ να συμβάλλω στους τομείς της υγείας, της επιμόρφωσης και του μαζικού αθλητισμού τόσο στα σχολεία όσο και στους ενήλικες, καθότι η σωστή υγεία αποτελεί τη βάση για υγιείς και καθαρά σκεπτόμενους πολίτες. Αν μου δοθεί η ευκαιρία πρωταρχικό μου μέλημα θα είναι η ενημέρωση μαθητών, γονιών και όσων περισσότερων από δημοτών πάνω σε θέματα, διατροφής, ψυχολογίας και άσκησης καθώς και η δυνατότητα μέγιστης αξιοποίησης των δημοτικών ιατρείων.

Νίκος Γιατράς, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Που κατεβαίνετε;

Γεννήθηκα στη Λάρισα κι είμαι κάτοικος Καλλιθέας εδώ και 33 χρόνια. Στις εκλογές της 18ης Μαΐου κατέρχομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Λάζαρο Λασκαρίδη.

Ποιος ήταν ο λόγος/οι που σας έκαναν να κατεβείτε υποψήφιος;

Η εδώ και 30 χρόνια προσωπική μας φιλία αποτέλεσε το σημαντικότερο στοιχείο για τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό. Ζω στη Καλλιθέα, εργάζομαι στη Καλλιθέα, εδώ τέλειωσα το σχολείο κι εδώ μεγαλώνει η κόρη μου. Αγαπώ την πόλη μου και η επιθυμία μου για προσφορά στα κοινά, με έκανε να τολμήσω να συνεισφέρω κι εγώ για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων της. Η Καλλιθέα είναι ένας παραλιακός δήμος, χωρίς πρόσβαση στη παραλία για τους δημότες, έχει τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα και είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος δήμος της χώρας. Με ελάχιστες έως ανύπαρκτες κοινωνικές δομές και με μια δημοτική αρχή εντελώς απρόσιτη για τον δημότη. Το γεγονός ότι, ο συνδυασμός μας «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» αποτελείται από απλούς ανθρώπους –της διπλανής πόρτας- κι όχι από επαγγελματίες της πολιτικής , δεν χρηματίζεται από κανέναν κομματικό ή άλλο φορέα, δεν αποτελεί «αντάρτικο» σε καμιά κομματική γραμμή , ούτε δέχθηκε να λάβει χρίσμα από κανένα κόμμα, αποτέλεσε την κύρια αιτία συμμετοχής μου στις εκλογές.

Ποια θα είναι η δική σας συμβολή, εφόσον εκλεχθείτε;

Βάσει του προγράμματος μας, επιθυμία μου είναι να συμβάλλω αν εκλεγώ στην ανάπτυξη των κοινωνικών δομών στη πόλη (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ολοήμερης λειτουργίας-Κοινωνικό εστιατόριο και Παντοπωλείο-Δημοτικά Ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας-Κέντρο φιλοξενίας αστέγων-Δημοτική συγκοινωνία-κοινωνικό φροντιστήριο) και στη πολιτιστική άνθιση της περιοχής μας (καθιέρωση φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών και δημιουργών-στέγη εικαστικών τεχνών-καλλιτεχνικά εργαστήρια), που λόγω της κατασκευής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης ,επιθυμία μας είναι να αποτελεί το κέντρο αναφοράς για τον πολιτισμό σε όλη την χώρα. Οραματίζομαι μια όμορφη κι ανθρώπινη πόλη, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, μια πόλη πρότυπο κοινωνικών υποδομών και πολιτιστικής άνθισης, που θα κάνει τους δημότες της υπερήφανους. Ανεξάρτητα του όποιου εκλογικού αποτελέσματος, θα συνεχίσω να εργάζομαι και να συμβάλλω με τις ιδέες και τις προτάσεις μου για το ΤΩΡΑ και το αύριο της Καλλιθέας.

Σοφία Μπάμπου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Που κατεβαίνετε;

Είμαι υποψήφια στη Δημοτική Κοινότητα Γρεβενών, στο συνδυασμό «Μαζί Συνεχίζουμε» του υποψηφίου αλλά και νυν Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Ποιος ήταν ο λόγος/οι που σας έκαναν να κατεβείτε υποψήφιος;

Ως μητέρα και επαγγελματίας γεμάτη ανησυχίες και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του τόπου δε μπορούσα να κρατηθώ μακριά από τα κοινά. Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου πιστεύοντας ακράδαντα ότι προσωπικό συμφέρον είναι το συμφέρoν ΟΛΩΝ. Εισήλθα έτσι στην πολιτική σκηνή του τόπου μου με στόχο να είμαι από εκείνους που θα κριθούν και όχι Κριτής των άλλων. Κάνω αυτή τη «στροφή» με την ελπίδα να γίνω μέρος της Λύσης και όχι του Προβλήματος. Έχω περίσσεια θέληση, ζήλο και ακόμα περισσότερη αγάπη για τον τόπο μας, τον τόπο των παιδιών μας.

Ποια θα είναι η δική σας συμβολή, εφόσον εκλεχθείτε;

Η προσωπική μου συμβολή θα βασίζεται στο γνωστικό μου πεδίο (Διαιτολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Master Practitioner , Συγγραφέας, Ελεύθερη Επαγγελματίας). Ευελπιστώ εφόσον εκλεγώ να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεισφέρω στα εξής:

  • Ανάπτυξη προγραμμάτων προαγωγής και αγωγής της υγείας με κεντρικό θέμα τη διατροφή. Δωρεάν προγράμματα με σκοπό την απόκτηση βασικών για την υγεία γνώσεων.
  • Καταγραφή και διατροφική ανάλυση (ετικέτα) όλων των ντόπιων βρώσιμων προϊόντων με σκοπό την διευκόλυνση της προώθησής τους εντός αλλά και εκτός της χώρας μας. Η εντοπιότητα είναι προς το παρών ανεκμετάλλευτος πλούτος για τα Γρεβενά.
  • Εκπαίδευση Ενηλίκων σε βασικές δεξιότητες για τη ζωή (διατροφή, διαχείρηση στρες, ενίσχυση διεκδικητικότητας, οικιακή οικονομία, αποταμίευση κτλ) με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας
  • Προώθηση του Γαστροτουρισμού στο νομό μας με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας
  • Ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας κυρίως στους νέους συμπολίτες. Οι νέοι άνθρωποι είναι εκείνοι που θα φέρουν και θα διατηρήσουν την ανάπτυξη. Επενδύοντας στη νέα γενιά εξασφαλίζεται το μέλλον του τόπου μας.

Τα παραπάνω και πολλά άλλα ισάξια με αυτά, έχουν ήδη δρομολογηθεί από τον Δήμο Γρεβενών, με Δήμαρχο τον Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες!

Ιωάννης Ανθούλας, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Που κατεβαίνετε;

Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Εκλογική Περιφέρεια Βέροια Ημαθίας με τον συνδυασμό Δικαίωμα για Νέα Βέροια του Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη.

Ποιος ήταν ο λόγος/οι που σας έκαναν να κατεβείτε υποψήφιος;

Πριν από μερικούς μήνες σε μια συνάντηση μας ο φίλος Γιάννης Παπαγιάννης μου εξέφρασε τις ανησυχίες και τον προβληματισμό του για την κατάσταση της πόλης μας και μου δήλωσε την πρόθεση του να «κατέβει» για δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Προς μεγάλη μου έκπληξη μου ζήτησε να τον στηρίξω σ'αυτή του την προσπάθεια βάζοντας υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δίστασα, θεώρησα ότι δε θα μπορούσα να αναλάβω έναν τέτοιο ρόλο, γιατί ποτέ πριν δεν είχα ασχοληθεί με τα κοινά. Βρέθηκα όμως στο εξής δίλημμα ή μένω αμέτοχος και άπραγος , απαξιώνοντας την πολιτική ζωή και γκρινιάζοντας για την άσχημη κατάσταση της Βέροιας ή με την ενεργή συμμετοχή μου να προσπαθήσω να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Αυτή η επιλογή είναι και η πιο δύσκολη, χρειάζεται όρεξη για δουλειά , προσωπικό χρόνο και αγάπη για τον τόπο και τον συνάνθρωπο. Με ένα αίσθημα προσωπικής ευθύνης και ανιδιοτελούς προσφοράς επέλεξα αυτόν τον δρόμο.

Ποια θα είναι η δική σας συμβολή, εφόσον εκλεχθείτε;

Θέλω να ασχοληθώ με θέματα νεολαίας, υγείας και αθλητισμού ,να σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μου και να βοηθήσω στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Στόχος μου είναι, εφόσον το επιτρέπει η θέση και η ειδικότητα μου, να έρθω σε συνεννόηση με όλους τους φορείς( πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και συλλόγους (γονέων και κηδεμόνων, διαιτολόγων, ΕΔΔΕ κλπ) για την εκπόνηση προγραμμάτων, ημερίδων και ομιλιών σχετικά με την διατροφική αγωγή τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης), καθώς και με την στήριξη των δημοτικών παιδικών σταθμών και γηροκομείου και με την εποπτεία του προγράμματος σίτισης τους από συναδέλφους επιστήμονες διαιτολόγους, ως ένα επιπρόσθετο αλλά και ουσιαστικό μέτρο για την πρόληψη της υγείας.

Νίκος Φιλιππόπουλος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Που κατεβαίνετε;

Είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου με τον συνδυασμό "Νεα Δύναμη για το Φάληρο" του Υποψήφιου Δήμαρχου Διονύση Χατζηδάκη.

Ποιος ήταν ο λόγος/οι που σας έκαναν να κατεβείτε υποψήφιος;

Η ανάγκη για φροντίδα στο συνάνθρωπο, η αγάπη μου για τον αθλητισμό και το ενδιαφέρον μου για το Π. Φάληρο και τους κατοίκους του με ώθησε στο να συμμετάσχω στα κοινά προκειμένου να βοηθήσω ενεργά το χώρο της υγείας και του αθλητισμού του δήμου μου.Ως νέος άνθρωπος κι επιστήμονας είμαι έτοιμος ν' αγωνιστώ στο πλευρό του Διονύση Χατζηδάκη για να γίνει ο δήμος μας ακόμα καλύτερος.

Ποια θα είναι η δική σας συμβολή, εφόσον εκλεχθείτε;

Θέλω να βοηθήσω στους τομείς της υγείας και του αθλητισμού γιατί είναι 2 τομείς τους οποίους αγαπάω, γνωρίζω και μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά το δήμο μου.Πρωταρχικός μου στόχος είναι η ενημέρωση των δημοτών πάνω σε θέματα διατροφής , αθλητισμού και ψυχολογίας.Η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου λόγω του επαγγέλματος μας με βοηθάει στο να ενημερώνομαι απ 'τα απλά μικρά καθημερινά μέχρι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είμαι εδώ για να τους βοηθήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.