Νέα - Ειδήσεις

Η θρεπτική αξία των δημητριακών πρωινού σήμερα

22 Φεβρουαρίου 2013
797 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Η θρεπτική αξία των δημητριακών πρωινού σήμερα

Συνολικά σάκχαρα: μείωση

Μέχρι το 2013 η συνολική περιεκτικότητα σεσάκχαρα μειώνεται ώς και 30% κατά μέσο όρο.

Πώς; Η σουκρόζη (ευρύτερα γνωστή ως επιτραπέζια ζάχαρη), έχειως επί το πλείστον αντικατασταθεί από άλευρα δημητριακών.Η καλή γεύση και υφή έχουν διατηρηθεί χάρη στην προσθήκησιροπιού γλυκόζης και την εξισορρόπηση συστατικών όπως το αλάτι ή το κακάο, που μπορεί να επηρεάζουν την αίσθησητου γλυκού για παράδειγμα.

Είναι καλό να γνωρίζουμε:

Το σιρόπι γλυκόζης παρασκευάζεται από δημητριακά όπως τοκαλαμπόκι και το σιτάρι. Το άμυλό του δημιουργείται από μιαμακριά αλυσίδα μονάδων γλυκόζης) αφομοιώνεται σε ένα μείγμα από μικρότερες αλυσίδες γλυκόζης. Από τα διαθέσιμα σιρόπια γλυκόζης, έχουν επιλεγεί τα σωστά με βάση τις επαρκείςοργανοληπτικές ιδιότητες και χαρακηριστικά υφής τους. Δενέχουν χρησιμοποιηθεί γλυκαντικά σε αυτή την ανανέωση.

Αλάτι: μείωση

Μέχρι το 2013 η συνολική περιεκτικότητα σε αλάτι θα μειωθεί 8% κατά μέσο όρο.

Ενέργεια και λιπαρά: σταθερά

Πώς; Η σουκρόζη έχει αντικατασταθεί από άλλο τύπο υδατανθράκων όπως το αλεύρι δημητριακών καιτο σιρόπι γλυκόζης, και αυτό δεν επηρεάζει τη συνολική ενέργεια ή την περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Είναι καλό να γνωρίζουμε:

1g ενός υδατάνθρακα, όπως άμυλο, σουκρόζη ή γλυκόζηισούται με 4kcal/g (θερμίδες/g) ενώ 1g οποιουδήποτε λίπουςισούται με 9kcal/g.

Τώρα με βιταμίνη D!

Τα δημητριακά πρωινού της Nestlé τώρα έχουν και βιταμίνη D*! H βιταμίνη D συμβάλει στη φυσιολογική ανάπτυξη τωνοστών των παιδιών! Βοηθά και στην απορρόφηση του ασβεστίου, το οποίο επίσης συμβάλλει στην φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών. Πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουναρκετή βιταμίνη D. Στην Ευρώπη, το 26% έως 63% των εφήβων (12,5 έως 17,5 ετών) έχουν έλλειψη βιταμίνης D.**

Δεδομένου ότι υπάρχουν λίγες φυσικές διατροφικές πηγές της βιταμίνης D, ο εμπλουτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα. Ως εκ τούτου η CPW αποφάσισε να προσθέσει τουλάχιστον 15% της ΣΗΔ*** βιταμίνης D ανά μερίδα σε πολλά από τα παιδικά δημητριακά.

*Εκτόςαπότα Cheerios, CiniMinisκαι Cookie Crisp Choco Toasts

** Η κατάσταση της βιταμίνης D μεταξύ των εφήβων στην Ευρώπη: ο Υγιεινός τρόπος ζωής στην Ευρώπη από τη μελέτη Διατροφή στην Εφηβεία.J Nutr. 2011 Aug 17:1-10. Gonzalez-Gross M. et al.

*** Συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Breakfast cereal news" από τη Nestle Παιδικά Δημητριακά, Φεβρουάριος 2013, Τεύχος 9

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.