Νέα - Ειδήσεις

Μιχάλης Γκόντας: "Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το πραγματικό σπιτικό φαγητό"

20 Δεκεμβρίου 2012
7623 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
gynaika mageirevei koyzina

Ο Μιχάλης Γκόντας, συνιδρυτής του Cookisto.com μιλά στο medNutrition για την πρωτοποριακή ιδέα που είχαν να προωθήσουν την υγιεινή διατροφή μέσα από το διαδίκτυο!

Ποιοι είναι οι πρωτεργάτες του Cookisto;

Εκτός από μένα, συνιδρυτές του Cookisto.com, είναι και οι Πέτρος Πιτσιλής και Παναγιώτης Παραδέλλης (προγραμματιστής). Η ομάδα περιλαμβάνει και τους επίσης και τους, Δημοσθένη Νικούδη (προγραμματιστής) και Γιάννη Ασημακόπουλο (Community).

Τι είναι το Cookisto.com;

To Cookisto.com είναι μια online κοινότητα που σου επιτρέπει να βρεις υγιεινό, σπιτικό φαγητό από ταλαντούχους μάγειρες της διπλανής πόρτας ή να καταχώρησεις τις δικές σου σπιτικές δημιουργίες!

Πώς ακριβώς λειτουργεί το Cookisto;

Είναι απλό! Μας λες πού είσαι και σου δείχνουμε ποιος και τι μαγειρεύει κοντά σου! Μπορείς να δεις τη συνταγή του πιάτου, το προφίλ του μάγειρα και το σημαντικότερο απ’ όλα… τη συνολική βαθμολογία του και τις κριτικές από άλλους χρήστες. Τέλος, κανονίζεις την παραλαβή και αφού δοκιμάσεις το πιάτο, μην ξεχάσεις να αφήσεις την κριτική σου!

Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Η ιδέα γεννήθηκε όταν συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο είναι για κάποιον που μαγειρεύει, για τον ίδιο ή την οικογένεια του, να αυξήσει τον αριθμό των μερίδων του και να τις μοιραστεί με ανθρώπους που είτε δε γνωρίζουν, είτε δεν έχουν το χρόνο να μαγειρέψουν, γεγονός που τους οδηγεί σε έξοδα και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες! Η αφορμή για την υλοποίηση της ήταν η πτυχιακή μου, την οποία πραγματοποίησα ως ένα επιχειρηματικό σχέδιο (Business Plan).

Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση φαγητού από έναν άγνωστο «μάγειρα» και η συναναστροφή μαζί του;

Αυτή είναι η μαγεία του Internet και της τεχνολογίας γενικότερα. Μέσα από διάφορους μηχανισμούς, γίνεται ολοένα και πιο εύκολο να εμπιστευτείς αγνώστους. Στην περίπτωσή μας, οι βαθμολογίες και οι κριτικές των χρηστών αποτελούν τον κύριο μηχανισμό σε θέματα υγιεινής, αντικατοπτρίζοντας την ποιότητα των μελλοντικών υπηρεσιών του μάγειρα. Επιπρόσθετα, η σύνδεση άλλων κοινωνικών δικτύων, όπως Facebook και Τwitter, με το λογαριασμό του Cookisto προσθέτει έξτρα επίπεδα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του κάθε χρήστη/μάγειρα. Τέλος, εμείς σαν ομάδα του Cookisto.com προσπαθούμε να γνωρίσουμε και να αναδείξουμε τους πιο ταλαντούχους μάγειρες, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την αξιοπιστία τους!

Τι σημαίνει για σας σπιτικό φαγητό;

Σημαίνει νοστιμιά, υγεία, ζεστασιά!

Σε ποια άτομα πιστεύετε ότι θα φανεί χρήσιμο το Cookisto;

Όσον αφορά την πλευρά των χρηστών – καλοφαγάδων μας το Cookisto απευθύνεται σε άτομα που:

  • Δε διαθέτουν χρόνο, ενέργεια ή ταλέντο για να μαγειρέψουν
  • Θέλουν να μειώσουν τα κόστη από delivery και γεύματα εκτός σπιτιού 
  • Θέλουν να ελαττώσουν το έτοιμο φαγητό και να έχουν μια πιο υγιεινή διατροφή
  • Θέλουν να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα 

Και φυσικά για ανθρώπους που αγαπούν την μαγειρική, και θέλουν να αναγνωρίζονται για αυτό!

Γιατί κάποιος να προτιμήσει το Cookisto από οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο;

  1. Επειδή τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το πραγματικό σπιτικό φαγητό που προετοιμάζει κάποιος για τον ίδιο ή την οικογένεια του με φρέσκα υλικά και μεράκι. 
  2.  Γιατί μπορείς να δοκιμάσεις ξεχωριστές δημιουργίες και να αφήσεις την κριτική σου. 
  3. Γιατί εδώ θα βρεις πιάτα έναντι μιας ενδεικτικής τιμής – συμμετοχής κόστους!