Νέα - Ειδήσεις

Μ Παναγιωτίδου: Με σύμμαχό μας την Μεσογειακή διατροφή, η οποία έχει αποδειχθεί ως η καλύτερη διατροφή παγκοσμίως, όλα είναι επιτεύξιμα

13 Νοεμβρίου 2023
8001 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
panagiotidou interview

Photo source: www.Canva.com

Η Διαιτολόγος Διατροφολόγος Μάγδα Παναγιωτίδου, επιστημονική συντάκτρια της κοινότητας του medNutrition, μέλος της ομάδας restartdiet.gr που επαγγελματικά δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, μας, παραχώρησε συνέντευξη για το πως επέλεξε το αντικείμενο που έχει σπουδάσει, στο πως το εφαρμόζει η ίδια αλλά και ποιό πιστεύει πως είναι το κλειδί της επιτυχίας. 

Τι είναι αυτό, που σας παρακινεί να συνεχίσετε το επάγγελμα του Διαιτολόγου- Διατροφολόγου;

Πάντα με ενδιέφερε, να εργαστώ στον τομέα της υγείας, ώστε να βοηθήσω τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια υγιή σχέση με τη διατροφή τους. Το βρίσκω πολύ γοητευτικό, να εξηγώ πολύπλοκες έννοιες, με απλό τρόπο, καθημερινό κι έτσι βλέπω τους διαιτώμενούς μου να τα καταφέρνουν.

Ασχολείστε με κλινικά περιστατικά;

Ως M.Sc Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, θα υποστήριζα πως τα κλινικά περιστατικά είναι ο βασικός τομέας εξειδίκευσής μου. Πάντα, σε συνεργασία με τον γιατρό που παρακολουθεί τον Διαιτώμενο, για την εκάστοτε κλινική πάθηση, θα βρούμε το πιο κατάλληλο διατροφικό πλάνο, για τις δικές του απαιτήσεις και βελτίωση ζωής.

Είναι για όλους εφικτό, να δημιουργήσουν ένα ισορροπημένο και βιώσιμο πρόγραμμα γευμάτων που να καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες;

Φυσικά, είναι απολύτως εφικτό. Στη διάρκεια της συνεργασίας μας, θα καλύψουμε οποιαδήποτε διατροφική ανησυχία και μαζί θα βρούμε τρόπους για να εντάξουμε στην καθημερινότητά των διαιτώμενων, ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής που θα καλύπτει τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά, ενυδάτωση και μερίδες γευμάτων. Θα βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στον ελεύθερο χρόνο, την εργασία, την οικονομική ευελιξία και την κοινωνική ζωή.

Για κάποιοον που εργάζεται εκτός Ελλάδος, πόσο έυκολο είναι να ακολουθήσει εξ αποστάσεως, ένα πρόγραμμα διατροφής, βασισμένο στην Μεσογειακή γεύση, και να επιτύχει τον στόχο μου;

Οι συνεδρίες, δια ζώσης, είτε εξ΄ αποστάσεως, έχουν ως στόχο, να φτιάξουμε μαζί, μέσα από τις συζητήσεις μας, ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής που θα είναι σύμφωνο με την ισορροπία , την θρεπτική επάρκεια και τις γευστικές προτιμήσεις σας. Με καλή στοχοθεσία, χρόνο, υπομονή και με σύμμαχό μας την Μεσογειακή διατροφή, η οποία έχει αποδειχθεί ως η καλύτερη διατροφή παγκοσμίως, όλα είναι επιτεύξιμα.

Συνεργάζεστε με άλλες 4 Διαιτολόγους. Πως καταφέρνετε και εργάζεστε όλες μαζί αρμονικά;

Η ομάδα μας, αποτελείται από πέντε γυναίκες. Η καθεμία από εμάς έχει διαφορετικό χαρακτήρα, όμως λειτουργούμε ομαδικά. Έτσι μ΄ έναν μοναδικό τρόπο κι όταν κρίνεται αναγκαίο οι αδυναμίες της μίας, καλύπτονται από τις υπόλοιπες της ομάδας, κι αντιστρόφως η καθεμία μας, εμπλουτίζει τα προτερήματα της άλλης. Οι δύσκολές ημέρες, έρχονται σε κάθε χώρο εργασίας. Η κατανόηση, ο σεβασμός κι η αγάπη αρκούν για μια επιτυχημένη κι αρμονική ομάδα.