Νέα - Ειδήσεις

Plant Based Awards

20 Ιουλίου 2023
600 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
deltiou typou plant based awards

www.plantbasedawards.gr

Η BOUSSIAS events διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Plant Based Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν το Plant Based τρόπο ζωής (ο τρόπος ζωής που αποφεύγει την κατανάλωση, τη χρήση ή την εκμετάλλευση των ζώων σε κάθε πτυχή της ζωής. Κι ενώ αυτό αφήνει χώρο για ατομικές προτιμήσεις, η συνολική πρόθεση είναι να μην προκαλείται ούτε η ελάχιστη βλάβη στα ζώα μέσω των καθημερινών επιλογών).

Τα Plant Based Awards 24 έρχονται να αναδείξουν αυτή τη νέα βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών προσωπικής φροντίδας και ειδών υγιεινής, συμπληρωμάτων διατροφής, απορρυπαντικών, ρούχων και αξεσουάρ από τον ευρύτερο χώρο της μόδας, όλα υπό το πρίσμα του Plant Based τρόπου ζωής.

Στόχος των Plant Based Awards 24 είναι να προβάλλουν τις εταιρείες και Start-Ups με Plant Based προϊόντα για να επιβραβεύσουν το σύνολο των υπηρεσιών που σταδιακά δημιουργούν μια αγορά με διαφορετική ηθική και νέες κοινωνικές προεκτάσεις, να επικοινωνήσουν τα βραβευμένα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό και να κινητοποιήσουν τις επιχειρήσεις του κλάδου για τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων τους.

Η φιλοσοφία της BOUSSIAS events υποστηρίζει ότι η επικοινωνία οφείλει να παραμένει δυνατή και πολύπλευρη, έτσι ώστε να έχουμε τις καλύτερες προοπτικές κάθε χρονιά. Για αυτό το λόγο η BOUSSIAS events δημιούργησε την κριτική επιτροπή των Plant Based Awards 24 με πρόεδρο τον Γεώργιο Μπόσκου, Xημικό Tροφίμων, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την οποία επιπλέον συνθέτουν σημαντικές προσωπικότητες, διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί, Θεσμικοί Παράγοντες, Επιστήμονες και Δημοσιογράφοι από τον χώρο του Plant Based.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπόσκου επισημαίνει τα εξής: «Η προσπάθεια του ανθρώπου να φτιάξει plant based προϊόντα που θα είναι ανάλογα ή μιμητές των ζωϊκών χάνεται στα βάθη των αιώνων. Τα κίνητρα ήταν κυρίως θρησκευτικά αλλά και διατροφικά γιατί δεν υπήρχε η διαθεσιμότητα σε πρωτεΐνες. Οι συστηματικές τεχνολογικές προσπάθειες όμως έγιναν μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε εμφανίζονται τα πρώτα εμπορικά ανάλογα ή μιμητές κρέατος και γάλακτος. Η τεχνολογική πρόκληση από τότε παραμένει και η εμπορική τάση αυξάνεται συνεχώς στις μέρες μας. Η τεχνολογική πρόκληση είναι επίτευξη των αποδεκτών οργανοληπτικών ιδιοτήτων σε συνδυασμό με καλές διατροφικές αξίες και περιβαλλοντική συνείδηση. Τα φυτικά τρόφιμα είναι προϊόντα που συμβάλλουν στην βιωσιμότητα του πλανήτη, μέσα σε ένα πλαίσιο κυκλικής οικονομίας. Γίνεται συνεχώς τεχνολογική προσπάθεια να αξιοποιηθούν παραπροϊόντα της αγροτικής βιομηχανίας και να περιοριστεί η σπατάλη υλικών που έχουν διατροφική αξία. Ο διαγωνισμός αυτός της BOUSSIAS events, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, έρχεται να δώσει ένα χώρο προβολής και βράβευσης τους από μια διεπιστημονική και διεπαγγελματική επιτροπή».

Τα Plant Based Awards 24 αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία αναγνώρισης και διάκρισης των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, διεκδικώντας ένα βραβείο το οποίο θα αποτελέσει εργαλείο μάρκετινγκ προς το ευρύ κοινό, σε έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους και ανταγωνιστικούς αυτή τη στιγμή κλάδους στην παγκόσμια οικονομία: αυτόν του plant based lifestyle.

Χορηγός Επικοινωνίας των βραβείων είναι το www.mednutrition.gr.

Official Publications: Food Reporter, σελφ σέρβις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.plantbasedawards.gr