Νέα - Ειδήσεις

Ο Nescafé χορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

13 Οκτωβρίου 2015
5928 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ο Nescafé χορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

Ο αγαπημένος σε όλους καφές Nescafé συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά ως χορηγός στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 8 - 11 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα.

Ακόμα μια χρονιά, στα πλαίσιο του συνεδρίου, ο Nescafé, υποστηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, συμμετείχε με διάλεξη της κας Αιμιλίας Παπακωνσταντίνου, Λέκτορας στη Διατροφή και Μεταβολισμό, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του ανθρώπου, η οποία παρουσίασε ομιλία με θέμα «προκαλεί ο καφές πεπτικές διαταραχές; Μύθοι και πραγματικότητα» Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ερευνητικά δεδομένα που αφορούν στη διερεύνηση της επίδρασης του στιγμιαίου καφέ, κρύου (frappé) και ζεστού, αλλά και άλλων ειδών καφέ, στις πεπτικές διαταραχές, στην έκκριση γαστρίνης (δηλ. γαστρικών υγρών) και στο στρες σε υγιείς άντρες και γυναίκες. Στο Συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν περισσότεροι από 800 επιστήμονες και επαγγελματίες Υγείας και να παρακολουθήσουν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ερευνητικά δεδομένα για τον καφέ.

Η έρευνα υλοποιήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με επικεφαλείς τους Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου κ. Αντώνη Ζαμπέλα και τη Λέκτορα Διατροφής και Μεταβολισμού κα Αιμιλία Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο στιγμιαίος καφές (τόσο o ζεστός όσο και ο κρύος–frappé), όπως και οι υπόλοιποι καφέδες, παρατηρήθηκε ότι - σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις των καταναλωτών - δε βρέθηκε να επηρεάζουν την γαστρεντερική λειτουργία ή το στρες σε υγιείς άνδρες και γυναίκες. Αντιθέτως, βάσει ερευνητικών δεδομένων, η κατανάλωση καφεΐνης φάνηκε να επιδρά θετικά στη μείωση του στρες και την αύξηση της εγρήγορσης και να έχει προστατευτική δράση στο πεπτικό σύστημα.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα οφέλη του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και να απολαύσουν την πλούσια γεύση του 100% φυσικού καφέ Nescafé.

nescafe logo