Εκδηλώσεις

Ομιλία του κ. Κούτσικα Κων/νου στο 2ο Γυμνάσιο Τριανδρίας στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής υγείας

25 Νοεμβρίου 2009
6285 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ομιλία του κ. Κούτσικα Κων/νου στο 2ο Γυμνάσιο Τριανδρίας στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής υγείας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας του 2ου Γυμνασίου Τριανδρίας στις 23-11-09 έδωσα μια ομιλία με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή». Η ομιλία μου περιλάμβανε τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Θρεπτικά συστατικά
  • Μεσογειακή Διατροφή
  • Πρωινό
  • Συμβουλές σωστής διατροφής
  • Ισοζύγιο ενέργειας-Παχυσαρκία
  • Διατροφικές Ετικέτες

Στο τέλος της ομιλίας μου, οι μαθητές έθεσαν αρκετά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις όπως για παράδειγμα «Πώς μπορούν να γνωρίζουν το ιδανικό τους βάρος;» ή «Τι πρέπει να διαβάζουν σε ένα συσκευασμένο προϊόν»;

paidikh hlikia kai diatrofh presentation

Ταυτόχρονα, μοιράστηκε έντυπο με το τεστ του Δείκτης μεσογειακής διατροφής όπου δόθηκε η ευκαιρία να ελέγξουν οι μαθητές πόσο αποκλίνουν από την υγιεινή συνήθεια της Μεσογειακής Διατροφής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιθύνοντες για τη δυνατότητα που μου έδωσαν να ενημερώσω για αυτά τα σημαντικά θέματα, που σχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες και την υγεία των μαθητών.

Κωνσταντίνος Κούτσικας
Κωνσταντίνος Κούτσικας Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Μ.Sc.

Ο Κων/νος Κούτσικας είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μ. Sc.) στην Κλινική Διατροφή και συγγραφέας του Ελληνικού Χορτοφαγικού βιβλίου «Κρέας; Όχι ευχαριστώ!». Παρέχει εξατομικευμένες διαιτολογικές υπηρεσίες στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη.