Εκδηλώσεις

Good for you, good for the planet

29 Μαρτίου 2015
9528 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Good for you, good for the planet

Photo source: www.bigstockphoto.com

Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο συνεδρίου της εταιρείας Barilla, με κύριο θέμα τις ενέργειες που κάνουν μέσα από τη διατροφή για τον πλανήτη, ώστε το "good for you", τελικά να συνδέεται και με το concept του "good for the planet". Κλήθηκα λοιπόν να παρουσιάσω πώς τελικά οι διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να είναι καλές ή κακές για τον πλανήτη και το οικολογικό αποτύπωμα.

Οι επιλογές στη διατροφή μας επηρεάζουν εμάς και τον πλανήτη

Πιο συγκεκριμένα, η διατροφή που ακολουθούμε και οι επιλογές που κάνουμε επηρεάζουν τόσο εμάς από την πλευρά της υγείας μας, όσο και τον πλανήτη από την πλευρά της σπατάλης τροφίμων, της υπερεκμετάλλευσης των εδαφών, καθώς και της μόλυνσης που προκαλείται από τη βιομηχανία τροφίμων.

Αναφέρθηκα σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά, με πρώτο το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη διατροφή προς όφελός μας, με τον έλεγχο της μερίδας μας, την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, έναντι ζάχαρης και λιπαρών, την έμφαση στη θρεπτική αξία του τροφίμου διαβάζοντας την ετικέτα κ.ά.

Η σπατάλη τροφίμων επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον

Το περιβάλλον επηρεάζεται αρνητικά από τη σπατάλη τροφίμων και το οικολογικό αποτύπωμα που προκύπτει από την παραγωγή της τροφής, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας και εξαρτάται από το είδος των τροφών που καταναλώνουμε πιο συχνά.

Τέλος, δόθηκαν λύσεις για να αξιοποιούμε την τροφή μας προς όφελος δικό μας, αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, για το καλύτερο μέλλον και των δύο! Ελπίζω να τις βρείτε και εσείς ενδιαφέρουσες!

Μπορείτε να δείτε τις λύσεις στο παρακάτω slideshow

nutrition good for you good for the planet

Εύα Τσάκου
Εύα Τσάκου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Εύα Τσάκου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Έχει εργαστεί στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας και marketing του medNutrition και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες στο νεοσύστατο διαιτολογικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη.